(فروشگاه جامع کتاب های الکترونیکی آموزشی مفید و کاربردی،مطالب و اخبار روز،کالا و خدمات،دانلود نرم افزار)

اگر به یک وب سایت یا فروشگاه رایگان با فضای نامحدود و امکانات فراوان نیاز دارید بی درنگ دکمه زیر را کلیک نمایید.

ایجاد وب سایت یا
فروشگاه حرفه ای رایگان

بهداشت و سلامت

اخبار ورزشی

اخبار اجتماعی

اخبار علمی و آموزشی

عاطفه‌ها کجا گم می‌شوند

حفظ بقای مادران شاغل

چه کنیم اگر مجرد ماندیم؟

40 کار مناسب برای 40 سالگی

جواب منفی بدون مشکل

روان شناسی گریه-علل گریه کردن

دلتنگی‌های زنان مدرن

چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟

آسیب های روانی اینترنت

طرز رفتار صحیح با بیماران سرطانی

مراحل رشد شخصیت در انسان

چگونه دوستان واقعی پیدا کنیم

نوجوان و از دست دادن!

وقتی غم هجوم می آورد

برای آشتی دادن دو نفر چه کار کنیم؟

شلختگی ارثی است؟!

من مدیر هستم

دل کندن در هفت مرحله

دو قدم مانده تا پایان دنیا

تحقیر نکن! نقد كن!

کمال گرایی افراطی

دردسر های مهربانی!

چرا زود خسته میشوم؟

8 عاملی که روح تان را بیمار می کند

خانم ها، دیرتون نشه!

فریب خوردن!

احساس مسئولیت بیش از حد

۲۶نکته تا آرامش درون!

زن ایرانی چگونه زنی است؟

من عقده ای نیستم فقط تنبلم!

راهکارهای تقویت اراده

شادی مادران با 5 نکته طلایی

راهنمای گذر از بحران عاطفی

یه آدم معتدل چه شکلیه؟

۱۰ نکته برای مدیریت بهتر زمان

واژه مقدس مادر

چگونه خاطرات بد را فراموش کنیم؟ ‌

وقتی تند تند عاشق می شوید!

رسيدن به آرامش در 5 دقيقه

اشتباهی که باعث تنهایی می شوند

چطور به فرزندتان صداقت را آموزش دهید

آثار احساس تنهایی بر زندگی افراد

موسیقی غمگین شما را شاد می‌کند!

انتقاد پذیری در محیط کار

رابطه تغذیه با اعصاب و روان

عصبانیت های زنانه با علت مردانه

راههای برخورد با افراد بد دهن

چرا این همه غمزده ایم

اگر زود عصبانی می شوید بخوانید!

تیک‌ عصبی آزارتان می‌دهد؟

فرق بین زنده بودن و زندگی کردن

خجالتی ها مشکل روانی دارند؟

درسی که نوابغ به ما یاد داده‌اند

حس بویایی و عاشق شدن

آدم‌هاي سمی را بشناسيد

راههای مقابله با افکار منفی

یک مذاکره موفق

ترس یا شهامت

وقتی شکست، ترسناک می شود

مبارزه با افسردگی

ترس را بغل بگیرید

با ذهن‌تان آشتی کنيد!

کاهش اضطراب در محل کار!

کنترل زندگی مالی

دلایل تنبلی و راهکارهای عملی

چگونه «نه» بگوییم؟

تقویت مغز

از بين بردن استرس

ابراز مخالفت با کمترین هزینـه

راضی نگه داشتن دیگران

درمان افسردگی

تقویت عضلات چشم

حركاتي براي رهايي از كمردرد

زانو درد

چگونه به ورزش کردن عادت کنيم؟

درمان کمر درد باورزش

دیابت و ورزش

فواید درمانی شنا

داشتن پاهای قوی

سريع راه برويد تا نميريد

6 ورزش ضدآرتروز

تقویت زانو

درمان ورم پا

مبتلايان به ام اس

ورزش و ميگرن

فواید دویدن برای سلامتی

تقویت عضلات کمر

افراد با فشار خون بالا

درمان پا پرانتزی‌ها با ورزش

روشهایی برای بلند قد شدن

درمان گلودرد

درمان دردهای عضلانی

علل و انواع بیماری واسکولیت

دردسرهای رگ‌های‌ کم‌خون

گرفتگی صدا

بیماری های پاییزی

درمان بیماری‌های قلبی

گویش اچمی

اولین ها در کوره

کوره شناسی

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 22
  • بازدید دیروز : 71
  • بازدید کل : 323564

درمان دردهای عضلانی


شاید پس از یک روز خسته‌کننده و انجام کارهای سنگین‌ عضله درد سراغ‌تان بیاید یا پس از چند ساعت شنا احساس کنید که درد ماهیچه‌های‌تان شما را کلافه می‌کند. گرچه در این موارد شما می‌توانید دلیل واضحی برای دردهای عضلانی‌تان پیدا کرده، آن را متهم کنید اما از نظر متخصصان، این دردها همیشه با چنین دلایل آشکاری سراغ شما نمی‌آیند و تحرک بیش از اندازه همیشه دلیل دردهای عضلانی شما نیست.

 

اگر شما هم این دردها را تجربه می‌کنید، شاید بتوانید با کمک این مطلب دلیل اصلی مشکل‌تان را پیدا کنید.

 

ویتامین D کم دارید؟
پزشکان توصیه می‌کنند برای فرار از دردهای ماهیچه‌ای، بیشتر آفتاب بگیرید و به نور خورشید اجازه دهید ویتامین D بدن‌تان را تامین کند. مطالعات نشان می‌دهد کمبود ویتامین D تنها باعث درد گرفتن استخوان‌های شما نمی‌شود بلکه بسیاری از دردهای عضلانی که سراغ‌تان می‌آید و تجربه کردن احساس ناخوشایند کوفتگی هم به‌خاطر همین کمبود ایجاد می‌شود. وقتی به‌خاطر کمبود این ویتامین استخوان‌های‌تان ضعیف و ناتوان می‌شوند، عضلاتی که به این استخوان‌ها متصل شده‌اند هم به خوبی پشتیبانی نشده و ضعیف و دردناک می‌شوند.

 

شاید در درازمدت آفتاب گرفتن بتواند دردهای‌تان را کم کند اما احتمالا تا زمانی که نور خورشید اثر واقعی‌اش را روی بدن شما بگذارد، چاره‌ای جز استفاده از مکمل‌های ویتامین D برای‌تان باقی نمی‌ماند. بررسی‌ها نشان می‌دهد اگر برای 20-15 دقیقه در روز بازوها و پاهای‌تان را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید، سطح ویتامین D بدن‌تان بالا می‌رود و علائم گفته شده کمرنگ‌تر می‌شوند.

 

از نظر آنها با هر روز ورزش کردن هم می‌توانید چنین خدمتی به بدن‌تان بکنید. پس اگر با انجام گاه و بیگاه حرکات ورزشی درد‌های عضلانی کلافه‌کننده سراغ‌تان می‌آیند و به خاطر همین دردها از دوباره باشگاه رفتن و ورزش کردن پشیمان می‌شوید، نگران نباشید. چاره شما قطع کردن تمرین‌های‌تان نیست بلکه باید با مستمر و مداوم ورزش کردن به عضلات‌تان آرامش دهید و از این درد‌ها خلاص شوید.

 

آهن کم دارید؟
کمبود شدید آهن گرچه بیشتر در زنان بروز پیدا می‌کند اما می‌تواند آقایان را هم مبتلا کند. این مشکل شایع که می‌تواند باعث ضعف عمومی و بی‌حالی شما شود، شاید یکی از دلایل احساس ضعف در عضلات‌تان هم باشد و حتی انجام کارهای روزانه را هم برای‌تان دشوار کند. البته کم نیستند افرادی که کمبود آهن را همراه با کمبود ویتامین D تجربه می‌کنند و به‌خاطر هر دوی این فقدان‌ها دچار ضعف عضلانی و درد در ماهیچه‌های‌شان می‌شوند.

 

اگر می‌خواهید با این دردها مبارزه کنید باید از خوراکی‌هایی مانند آجیل، لوبیا و اسفناج، ماهی، تخم‌مرغ، و قارچ کمک بگیرید و با مصرف بیشتر گوشت قرمز فقرآهن‌تان را جبران کنید.
در برخی موارد برای برطرف کردن این مشکل شاید چاره‌ای جز استفاده از مکمل‌های دارویی برای‌تان باقی نماند.

 

استرس دارید؟
وقتی هورمون استرس در بدن‌تان ترشح می‌شود، ماهیچه‌های‌تان درحالت آماده‌باش قرار می‌گیرند و براساس یک واکنش طبیعی برای مبارزه آماده می‌شوند. ماهیچه‌های منقبض شده‌ای که قدرت‌شان را در خود جمع می‌کنند و آماده جنگ می‌شوند و در صورتی که با جنگی روبه‌رو نشوند، تنها حالت انقباض و درد بعد از آن را تجربه می‌کنند. اگر شما با استرس مزمن دست و پنجه نرم می‌کنید، احتمالا دردهای ماهیچه‌ای هم فراوان سراغ‌تان می‌آیند.

 

گرچه برای رها شدن از این استرس باید از تکنیک‌های تمدد اعصاب کمک بگیرید و آرامش‌تان را بیشتر کنید اما از آنجا که ذهن شما با بدن‌تان بی‌ارتباط نیست با مصرف برخی مواد غذایی خاص هم می‌توانید استرس‌تان را کم کنید. برای کاهش استرس و فاصله گرفتن از دردهای عضلانی باید ویتامین‌های گروه B را بیشتر مصرف کنید و با گنجاندن منیزیم در رژیم‌تان حال خود را بهتر کنید. اگر هم به گیاه جینسینگ دسترسی دارید با خوردنش کمک زیادی به آرامش روان و البته آرام شدن عضلات‌تان می‌کنید.

 

دوش آب سرد بگیرید
اگرچه اغلب آدم‌ها فکر می‌کنند با گرفتن دوش آب گرم بعد از انجام حرکات ورزشی می‌توانند ماهیچه‌های‌شان را آرام کنند اما واقعیت این است که این کار می‌تواند درد ماهیچه‌های‌شان را چندبرابر کند. در این شرایط حمام آب سرد برخلاف آب گرم، می‌تواند سرعت گردش خون در بدن‌تان را پایین بیاورد و باعث کاهش گرفتگی‌هاو دردهای عضلانی‌تان شود.

 

نمک‌درمانی کنید
برای خلاص شدن از این گرفتگی‌ها باید سراغ منیزیم بروید اما تنها راه دریافت منیزیم کافی مصرف خوراکی آن نیست. حمام نمک هم از راه‌های دیگری است که می‌تواند حال عضلات‌تان را بهتر کند. اضافه کردن نمک فرنگی مخصوص حمام به برنامه‌تان تجربه فوق‌العاده‌ای است که می‌توانید با آن خستگی را از عضلات‌تان بیرون کنید.

 

املت بخورید
پروتئین موجود در تخم‌مرغ می‌تواند از دچار شدن‌تان به گرفتگی عضلات جلوگیری کند اما اگر می‌خواهید کار را تمام کنید، تخم‌مرغ را با گوجه مخلوط کنید و یک املت ضددرد عضلانی میل کنید. به باور محققان مصرف یک پیمانه آب گوجه‌فرنگی در روز، به‌خاطر پتاسیم موجود در آن بعد از 10 روز ، احتمال بروز گرفتگی‌های دردناک عضله را کم می‌کند.

 

زنجبیل‌درمانی کنید
برای اینکه ورزش هر روز باعث درد عضلات‌تان نشود از زنجبیل کمک بگیرید. محققان می‌گویند استفاده روزانه از زنجبیل باعث کاهش 20 درصدی درد عضلات می‌شود. از آنجا که زنجبیل خاصیت ضدالتهاب دارد، می‌تواند باعث کم شدن درد عضلات بعد از ورزش شود. پس چه به صورت خام و چه پخته، این مسکن طبیعی را در برنامه غذایی‌تان جا دهید.

 

دردهای ماهیچه‌ای,کمبود آهن

مصرف زنجبیل باعث کاهش دردهای عضلانی می شود.

 

بیمارید؟
همیشه فعالیت‌هایی که در طول روز انجام می‌دهید باعث دردهای عضلانی و ایجاد احساس کوفتگی نمی‌شود. گاهی بدون آنکه فعالیت خاص یا متفاوتی انجام دهید، دچار چنین دردهایی می‌شوید. اگر بیماری زمینه‌ای خاصی دارید و از مشکلاتی مثل التهاب یا ورم مفصل یا دردهای روماتیسمی رنج می‌برید، احتمالا بیشتر از دیگران دچار دردهای عضلانی می‌شوید.

 

کم‌کاری غده تیروئید هم می‌تواند با ایجاد خستگی مزمن و دردهای ماهیچه‌ای شما را آزار دهد و طبیعی است که برخی بیماری‌های ویروسی هم نه‌تنها نای حرکت را از شما می‌گیرد بلکه ماهیچه درد را هم به جان‌تان می‌اندازد.

 

رگ به رگ شده‌اید؟
کمبود‌هایی که به آنها اشاره شد و بیماری‌هایی که از آنها گفتیم تنها علت درد‌های ماهیچه‌ای نیستند. همان‌طور که خودتان می‌دانید رگ به رگ شدن عضلات به‌خاطر حرکات اشتباه یا ورزش‌های شدیدی که بدن‌تان آمادگی انجام‌شان را ندارد می‌تواند شما را گرفتار چنین مشکلاتی کند.

 

برای جلوگیری از این مشکلات، هرگز یک باره اجسام سنگین را بلند نکنید و بدون مشورت با مربی‌تان حرکات تازه ورزشی را انجام ندهید. می‌توانید در صورت روبه‌رو شدن با این دردها سراغ کمپرس یخ هم بروید و با تنظیم مجدد فعالیت هورمون‌های‌ خود حال ماهیچه‌های‌تان را بهتر کنید.

 

بعد از ورزش پروتئین بخورید
رژیم غذایی هر روزه شما و مواد مغذی که در طول روز مصرف می‌کنید می‌تواند میزان سلامت عضلات‌تان را مشخص کند. متخصصان می‌گویند غذایی که درست بعد از انجام حرکات ورزشی مصرف می‌کنید هم می‌تواند در سلامت عضلات‌تان تاثیر زیادی داشته باشد. به همین دلیل متخصصان توصیه می‌کنند بلافاصله بعد از تمام شدن تمرین‌های ورزشی‌تان سراغ خوراکی‌های پروتئینی بروید. مصرف ماهی، غلات و تخم‌مرغ می‌تواند انرژی از دست رفته را به عضلات شما بازگرداند و سلامت آنها را تضمین کند.

 

گذشته از این در جریان ورزش کردن هم باید به اندازه کافی آب بخورید و در طول روز کمتر سراغ قهوه بروید تا بدن‌تان دچار کم‌آبی نشود و به‌خاطر کمبود آب عضلات‌تان آسیب نبینند. مصرف نکردن میزان کافی آب و تحمل گرسنگی بعد از انجام ورزش‌های سنگین می‌تواند در درازمدت باعث تحلیل رفتن و آسیب دیدن ماهیچه‌های‌تان شود و در خوشبینانه‌ترین شرایط تنها با اسپاسم موقت عضلانی خود را نشان دهد.

 

به جنگ درد بروید
ماهیچه درد گاهی حاصل ناتوانی‌هایی است که مدت‌هاست بدن‌تان دچارآن شده و گاهی به‌خاطر برخی کمبود‌ها به جان شما می‌افتد اما دلیل دردهای‌تان هرچه که باشد، می‌توانید با راه‌‌حلی مخصوص به آن از گرفتگی‌های عضلانی نجات پیدا کنید.

 

تکان بخورید
اگر درد شما حاصل بی‌تحرکی‌تان باشد، بهترین راه برای نجات از آن تحرک بیشتر است.شما برای آرام کردن عضلات‌تان چاره‌ای جز حرکت کردن ندارید. اگر به بهانه استراحت کردن تمام روز روی مبل رها شوید، نه‌تنها بدن‌تان آرام نمی‌شود بلکه به‌خاطر ایجاد اختلال در گردش خون، بدن‌تان دردهای عضلانی را بیشتر از قبل احساس می‌کند. پس خستگی را بهانه نکنید و بدن‌تان را بجنبانید.

 

ماساژ بگیرید
اگر بی‌تحرکی یا انجام حرکات اشتباه ورزشی دلیل ایجاد درد‌تان باشد، ماساژدرمانی کمک زیادی به شما خواهد کرد. نه اینکه بدن‌تان را به دست ماساژورهای غیرحرفه‌ای بسپارید اما برای حفظ سلامت عضلات‌تان و آرام کردن‌شان بد نیست هر چند وقت یک‌بار سری به کلینیک‌های تخصصی ماساژدرمانی بزنید. وقتی ماساژ می‌گیرید، جریان خون در عضلات‌تان بهبود می‌یابد.

 

خودتان را بکشید
کوتاه‌ترین راه‌حل برای خلاص شدن از گرفتگی عضلانی، انجام حرکات ساده اما موثر کششی است. گفتیم تحرک به اندازه می‌تواند ضامن سلامت ماهیچه‌های شما باشد اما اگر دچار گرفتگی عضلانی شدید باید کمی درد را تحمل کنید و برای برگشتن ماهیچه‌های‌تان به شرایط عادی، کمی آنها را بکشید. کشش ماهیچه‌ها در همان جهتی که احساس درد می‌کنید، می‌تواند آنها را به شرایط عادی بازگرداند.

منبع:مجله سیب سبز

انتشار : ۱ مهر ۱۳۹۴

علل و انواع بیماری واسکولیت


واسکولیت بیماری عروقی است با علت ناشناخته که در آن عروق بدن (شریان یا ورید) دچار التهاب می شوند. در بیماری واسکولیت، سیستم ایمنی بدن به اشتباه عروق خود را بیگانه تلقی می کند و به آن حمله ور می شود تا آن را نابود کند. علت بیماری در بیش از 90درصد مواقع وجود اختلال در سیستم ایمنی است اما ویروس ها و عناصر خارجی هم ممکن است باعث بیماری واسکولیت شوند. بیماری به صورت حاد (ناگهانی) و مزمن (طول کشیده) بروز می کند و درگیری شریان ها معمولا شدیدتر از وریدهاست. واسکولیت در خانم ها شایع تر است و اغلب در 20 تا 50 سالگی رخ می دهد.

 

تقسیم بندی واسکولیت براساس نوع عروق است
واسکولیت انواع مختلفی دارد و تقسیم بندی آن براساس نوع عروق درگیر است. عروق در بدن 3 نوع است؛ بزرگ، متوسط و کوچک. عروق بزرگ همان عروق مرکزی مانند آئورت و شاخه های آن هستند، عروق متوسط در اندام ها مانند ران و بازوها و عروق کوچک در کف دست و پا و در انگشتان قرار دارند. در این تقسیم بندی چند بیماری شناخته شده وجود دارد؛ در دسته واسکولیت عروق بزرگ بیماری تاکایسو، بهجت و آرتریت سلول های بزرگ در دسته واسکولیت عروق متوسط بیماری پن، کاوازاکی و برگر و در دسته واسکولیت عروق کوچک نشانگان رینود را مشاهده می کنیم. هر یک از این بیماری ها علائم و تظاهرات خاصی دارند و در سنین مختلف رخ می دهند.

 

نوع عارضه التهاب عروق
وقتی عروق ملتهب می شوند، احتمال ضعیف شدن دیواره رگ و از بین رفتن آن وجود دارد. آسیب به عروق به دو شکل است:
1- گشادی عروق: گاهی آسیب باعث گشادشدن رگ و بروز بیماری به نام آنوریسم می شود. اگر آنوریسم پاره شود، خونریزی داخلی و خطرناکی ایجاد می کند. در این مواقع احتمال مرگ بیمار وجود دارد.

 

2- بسته شدن عروق: گاهی هم در اثر التهاب رگ بسته و خونرسانی به اعضا مختلف می شود. اختلال در خونرسانی باعث سیاه شدن و قطع عضو می شود. در کشور ما بیماری واسکولیت شایع است ولی این دو نوع بیشتر از بقیه انواع واسکولیت دیده می شود.

 

بیماریهای قلبی و عروقی, درمان بیماری

واسکولیت یک بیماری عروقی است.

 

واسکولیت رینود
نشانگان رینود در زنان شایع تر از مردان است. در واسکولیت رینود عروق ریزانگشتان درگیر هستند. تظاهر اصلی بیماری رینود در مبتلایان، سفیدی انگشتان است. سفیدی انگشتان وقتی است که دست در معرض سرما قرار می گیرد.

 

این عارضه علاوه بر سفیدی با درد نیز همراه است. بعد از گرم شدن دست، خون دوباره به دست بازگشته و سفیدی و درد برطرف می شود. اگر نشانگان رینود شدید باشد باعث بسته شدن رگ و قطع کامل خونرسانی به بافت می شود و حتی ممکن است باعث قطع انگشتان هم شود. بیماری را می توان با آزمایش خون تشخیص داد. اگر در آزمایش مشکلی دیده نشود، روش بعدی تشخیصی استفاده از آنژیوگرافی است. درمان دارویی و عمل جراحی است. در عمل جراحی عصب سمپاتیک اندام درگیر قطع می شود تا خونرسانی بهتر انجام شود.

 

واسکولیت برگر
بیماری برگر در ایران شیوع بالایی دارد. واسکولیت برگر نیز بیماری التهابی است که شریان ها و وریدها را درگیر می کند. گاهی شدت التهاب به حدی است که عصب پیام رسان به عروق نیز گرفتار می شود. درگیری عصب درد زیادی ایجاد می کند. تقریبا همه بیماران هنگام حمله بیماری، از شدت درد پاها را بغل و ناله می کنند.

 

علت بیماری برگر کاملا شناخته شده است. بیماری ارتباط مستقیمی با دود سیگار دارد. انواع دیگری از برگر هم وجود دارد که با دود حشیش و… مرتبط هستند. بیماران به محض اینکه در تماس با دود سیگار قرار می گیرند، علائمشان شعله ور می شود و با فاصله گرفتن از دود سیگار بیماری فروکش می کند. بیماران معمولا مردان جوان و سیگاری هستند.

 

علل و انواع بیماری واسکولیت
اندام های گرفتار معمولا اندام های تحتانی اند. ولی اندام های فوقانی هم درگیر می شوند. تغییر رنگ (رنگ ارغوانی) و درد بیمار در ناحیه پاست و از نوک انگشتان و پنجه شروع می شود. اغلب بیماران هم نمی دانند بیماری با سیگار مرتبط است و به سیگار کشیدن ادامه می دهند تا اینکه انگشت کاملا سیاه می شود. وقتی در این مرحله به پزشک مراجعه می کنند تنها راه قطع عضو است.

 

کنترل بیماری برگر آسان است. بیماران باید از دود سیگار دوری کنند حتی در کنار یک فرد سیگاری هم ننشینند. وقتی سیگار کنار گذاشته شود، در مدت زمان کوتاهی تمام علائم فروکش می کند. درمان دارویی و جراحی (قطع عصب سمپاتیک) هم برای بیماران مفید است. اگر سیگار ترک نشود، شاهد قطع عضو در اندام ها خواهیم بود.

 

واسکولیت درمان قطعی ندارد
درمان قطعی برای واسکولیت وجود ندارد. تنها راه درمانی تجویز کورتون با دوز بالا، استفاده از داروهای قوی ضدایمنی و قطع عصب سمپاتیک است. اگر هم در تشخیص، آنوریسم و خونریزی ناشی از آن قطعی شود، باید با عمل جراحی رگ مصدوم را درمان کرد.
منبع: salamat.ir

انتشار : ۱ مهر ۱۳۹۴

دردسرهای رگ‌های‌ کم‌خون


آمارهای نگران‌کنند‌ه‌ای از فقر‌آهن و کم‌خونی در بین ایرانی‌ها بخصوص خانم‌ها و دختران ایرانی به گوش می‌رسد. آن‌طور که گفته می‌شود 50 درصد خانم‌های باردار و نیمی از دختران و زنان 14 تا 43 سال دچار کمبود آهن هستند و حدود یک‌سوم این افراد از کم‌خونی شدید رنج می‌برند. کم‌خونی انواع مختلفی دارد. از کم‌خونی ناشی از فقر آهن گرفته تا تالاسمی و انواع نادر آن.


کم‌خونی چیست و چه افرادی بیشتر در معرض این مشکل قرار دارند؟
آنمی یا کم‌خونی زمانی بروز می‌کند که میزان هموگلوبین در خون پایین‌تر از حد استاندارد باشد. هموگلوبین ترکیبی پروتئینی است که وظیفه حمل اکسیژن به بافت‌های بدن را به‌ عهده دارد. بنابر گزارش سازمان بهداشت جهانی حدود 25 درصد از مردم جهان از کم‌خونی رنج می‌برند که نیمی از این میزان به کمبود آهن در افراد مربوط می‌شود. معمولا خانم‌ها به‌دلیل خونریزی ماهانه، کودکان در سنین رشد و خانم‌های باردار بیشتر در معرض کم‌خونی قرار دارند.

 

عوامل متعددی در بروز کم‌خونی نقش دارد. گاهی این هموگلوبین توسط مغز‌استخوان تولید نمی‌شود و در برخی موارد این هموگلوبین‌ها به صورت خونریزی از بدن دفع می‌شوند. علاوه‌‌بر این در برخی موارد از دست رفتن هموگلوبین در داخل بدن رخ می‌دهد به این ترتیب که تخریب در طحال احتباس می‌شود.

 

کم‌خونی چه نشانه‌هایی دارد؟
بیشتر افرادی که دچار کم‌خونی جزئی هستند معمولا متوجه آن نمی‌شوند. شدت و میزان علائم بستگی به‌شدت، نوع و سرعت بروز کم‌خونی دارد. اگر کم‌خونی بتدریج بروز کند، فرد به مرور با علائم حاصله تطابق پیدا می‌کند و دیرتر متوجه مشکل شده و دیرتر به پزشک مراجعه می‌کند، اما به‌طور کلی کم‌خونی خود را با نشانه‌هایی مثل ضعف، خستگی، افزایش ضربان قلب، تنگی نفس، رنگ پریدگی، سردرد، سرگیجه، افت فشار و... نشان می‌دهد. البته در برخی انواع کم‌خونی علائمی مثل درد در شکم، کمر یا سینه، اختلالات دید، زردی و تورم اعضای بدن نیز دیده می‌شود. توجه داشته باشید کم‌خونی در افراد سالمند خطر مرگ ناشی از بیماری، سکته قلبی یا سکته مغزی را افزایش می‌دهد.

 

کم‌خونی انواع مختلفی دارد:
کم‌خونی ناشی از فقر آهن: این نوع کم‌خونی شایع‌ترین نوع کم‌خونی است که حدود 50 درصد آنمی‌های تشخیص داده شده را دربرمی‌گیرد. کاهش میزان آهن می‌تواند ناشی از خونریزی به‌دلیل عادت ماهانه شدید یا طولانی‌مدت خانم‌ها، فیبروم رحم، سرطان کولون یا مصرف منظم آسپیرین و همچنین داشتن تغذیه‌ای فقیر از آهن باشد.

 

در کم‌خونی ناشی از فقر آهن اندازه گلبول‌های قرمز تغییر کرده و کوچک‌تر از حد معمولی می‌شوند. مصرف مواد غذایی سرشار از آهن مانند گوشت قرمز، ماهی، گوشت پرندگان، تخم‌مرغ و موادغذایی غنی شده از آهن می‌تواند از بروز این نوع کم‌خونی تا حدودی پیشگیری کند. مصرف ویتامین C جذب آهن را بالا می‌برد. گاهی این نوع کم‌خونی به‌دلیل عدم توانایی بدن در جذب آهن نیز بروز می‌کند که می‌تواند ناشی از وجود بیماری‌هایی مانند بیماری سلیاک (عدم تحمل گلوتن) باشد. در افرادی که جراحی معده برای کاهش سطح جذب و ایجاد کاهش وزن انجام داده‌اند، نیز جذب آهن بشدت کاهش پیدا می‌کند.

 

چای، قهوه، شیر، فیبر بالای غذا، مکمل‌های کلسیم، روی، مس و نیز آنتی‌اسیدها، رانیتیدین و امپرازول و ترکیبات مشابه، داروهای درمان پوکی استخوان نیز جذب آهن را کم می‌کنند و این لزوم رعایت فاصله مناسب استفاده از این داروها و مواد غذایی را نشان می‌دهد.

 

کم‌خونی ناشی از کمبود ویتامین B12 و اسیدفولیک: در این نوع کم‌خونی گلبول‌های قرمز تغییر شکل داده و بزرگ می‌شوند که به آن کم‌خونی مگالوبلاستیک می‌گویند. این کم‌خونی به دلیل کمبود ویتامین B12 یا اسیدفولیک (ویتامین B9) بروز می‌کند که در مورد اول کم‌خونی می‌تواند ناشی از کمبود جذب این ویتامین به‌دلیل التهاب‌ها و جراحی‌های معده و روده، برخی داروها و عفونت‌ها، رژیم‌های غذایی بویژه گیاهخواری یا وجود یک بیماری خودایمنی به نام کم‌خونی کشنده یا پرنیسیوز باشد. این کم‌خونی انواع مادرزادی نیز دارد که نادر است.

 

یکی از علائم مهم این آنمی علائم عصبی است. اگر این مشکل بموقع درمان نشود امکان بروز اختلالات حرکتی، عدم تعادل و اختلال کنترل ادرار و مدفوع نیز وجود دارد که جزو مشکلات غیرقابل برگشت هستند. از طرف دیگر کاهش جذب ویتامین B12 در سنین بالا و مصرف برخی داروها نیز عوامل بروز این نوع کم‌خونی را افزایش می‌دهند. کمبود ناشی از اسیدفولیک نیز به‌دلیل افزایش نیاز در دوران رشد، دوران بارداری، حتی بیماری، عدم مصرف سبزیجات تازه، مشکلات جذب در بیماری‌های گوارشی مثل سلیاک، جراحی روده کوچک یا به‌دنبال مصرف برخی داروها (مانند برخی داروهای ضدصرع) بروز می‌کند.

 

کم‌خونی ناشی از بیماری‌های مزمن: برخی از بیماری‌های مزمن و گاهی درمان آنها باعث کاهش میزان گلبول‌های قرمز خون می‌شود. انواع سرطان، بیماری‌های عفونی مثل ایدز، سل و بیماری‌های التهابی مثل آرتریت روماتوئید، لوپوس،‌کرون، بیماری‌های کبدی، کم‌کاری تیروئید می‌توانند روی فعالیت مغز استخوان تاثیر گذاشته و عاملی برای بروز کم‌خونی شوند نارسایی کلیوی نیز باعث کم‌خونی می‌شود، چون کلیه‌ها هورمونی به نام اریتروپروتئین تولید می‌کنند که باعث تنظیم میزان گلبول‌های قرمز می‌شود.

 

کم‌خونی ناشی از خونریزی: از دست دادن خون زیاد به‌دلیل مشکلاتی مثل تصادفات شدید، عمل جراحی، زایمان و... با سرعت بیشتر کم‌خونی می‌آورد. برخی مشکلات دستگاه گوارشی مانند زخم‌های گوارشی، پولیپ‌های روده یا سرطان کولورکتال و... نیز به بروز کم‌خونی منجر می‌شود.

 

تالاسمی: تالاسمی از شایع‌ترین علل کم‌خونی‌های مادرزادی است که شامل طیفی از بیماری‌ها از کم‌خونی خفیف در نوع مینور تا شدید در نوع ماژور و نیازمند تجویز مداوم خون می‌باشد. در این نوع کم‌خونی گلبول‌های قرمز اغلب کوچک شده‌اند در صورت تاخیر درمان مناسب، بیمار دچار تغییر شکل‌های استخوانی، اختلالات رشدی و کارکرد هورمونی و در انواع شدید آن ازدیاد آهن بدن می‌شود.

 

بیماری خودایمنی , تالاسمی

تالاسمی از شایع‌ترین علل کم‌خونی‌های مادرزادی است.

 

با چه روش‌هایی می‌شود کم‌خونی را درمان کرد؟
درمان کم‌خونی با توجه به انواع آن متفاوت است. کم‌خونی ناشی از فقر آهن با مصرف مکمل آهن و کم‌خونی مگالوبلاستیک (کمبود ویتامین B12 یا اسیدفولیک) با تجویز ویتامین B12 و فولیک اسید قابل کنترل است. قطع مصرف داروهای ایجادکننده کم‌خونی و جایگزین کردن آنها با داروهای مناسب نیز از جمله روش‌های مقابله با کم‌خونی است. خانم‌هایی که دچار خونریزی شدید ماهانه می‌شوند، باید از نظر وجود بیماری‌های زنان بررسی شده و در صورت نبود مشکل حتما ترکیبات آهن مناسب جهت پیشگیری از ایجاد فقر آهن دریافت کنند.

 

درخصوص کم‌خونی ناشی از بیماری‌های مزمن لازم است که ابتدا بیماری زمینه‌ای درمان و کنترل شود. از استروئید و درمان‌های سرکوبگر ایمنی در درمان برخی از انواع کم‌خونی‌های همولیتیک استفاده می‌شود. در کنترل دردهای ناشی از کم‌خونی داسی‌شکل، مصرف داروهای مسکن کاربرد دارد. در برخی موارد کم‌خونی، تزریق خون، اریتروپویتین یا پیوند مغزاستخوان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

10 راهکار برای درمان کم‌خونی
یکی از بیماری‌های رایج امروزی کم‌خونی است که ارتباط مستقیمی با تغذیه دارد،‌ اما علاوه بر تغذیه می‌توان از طریق درمان گیاهی این بیماری را مهار کرد.

 

افسنتین، گیاهی است شفابخش که هم به‌طور وحشی می‌روید و هم آن را کشت می‌کنند و براحتی می‌توانید آن را از عطاری‌ها تهیه کنید. 5 تا 6 گرم از برگ این گیاه را در یک لیتر آب‌جوش بریزید و چند دقیقه آن را بجوشانید و بعد بگذارید خنک شود. آن را صاف کرده و با کمی عسل شیرین کرده و قبل از ناهار و شام یک فنجان از آن را میل کنید. این جوشانده برای درمان کم‌خونی و لاغری بسیار موثر است.

 

انگور به علت داشتن آهن، منگنز و منیزیم برای درمان کم‌خونی بسیار موثر است؛ البته انگور شیرین با پوست نازک.

 

نوشیدن روزانه 3 تا 5 فنجان شربت بارهنگ کم‌خونی را از بین می‌برد.

 

20 گرم از آب تره را با عسل مخلوط کرده و روزانه 2 تا 3 فنجان از آن را میل کنید که درمان کامل و خوبی برای کم‌خونی است.

 

20 گرم جو پوست‌کنده را در یک لیتر آب سرد بریزید و بجوشانید و آب اول آن را دور ریخته و دوباره یک لیتر آب روی آن بریزید و یک‌ربع بجوشانید و صاف کنید و پس از هر وعده غذا یک فنجان از آن را بنوشید.

 

کسانی که دچار کم‌خونی هستند یک روز در میان بعد از وعده غذایی پنج، شش عدد فندق خام بخورند.

 

برگ‌های کلم سبز و قرمز خام را به صورت سالاد قبل از هر وعده غذایی میل کنید. برگ‌های کلم دارای کلسیم و گوگرد فراوان بوده و بسیار برای کم‌خونی مفید است.

 

جوشانده برگ یا پوست گردو بهترین دارو برای کم‌خونی است.

 

20 تا 30 گرم از برگ‌های خشک گزنه را در نیم‌لیتر آب سرد بریزید و 3 تا 5 دقیقه بجوشانید و سپس 10 دقیقه کنار بگذارید تا دم بکشد، بعد آن را صاف کنید و روزی 3، 4 بار و هر بار یک فنجان از آن را بنوشید که برای کم‌خونی بسیار موثر است.

 

حدود 5 گرم از ریشه خشک ریواس را به‌صورت پودر درآورید و داخل یک لیوان آب ولرم حل کرده و با عسل شیرین کنید و خوب هم بزنید و هر روز قبل از غذا یک فنجان از آن را بنوشید.

 

داشتن تغذیه خوب و مناسب همراه با گیاهان دارویی می‌تواند بسیاری از بیماری‌ها را معالجه و ریشه‌کن کند، پس از معجزه این مواد غافل نشوید.
منبع:jamejamonline.ir

انتشار : ۱ مهر ۱۳۹۴

گرفتگی صدا


دلیل گرفتگی صدا برگشت شبانه ی اسید معده به مری و گلو در هنگام خواب است. اشکال این برگشت در این است که انسان متوجه آن نمی شود. یکی از نشانه های آن بدبوئی تنفس در صبح است. پس اگر گرفتگی بدون دلیل صدا همراه با بدبوئی تنفس صبحگاهی دارید، ممکن است برگشت شبانه اسید معده علت آن باشد.

آلرژی ها هم می توانند عامل غیر مستقیم گرفتگی صدا باشند، چون باعث سرفه کردن ، تنفس از دهان و آبریزش پشت بینی به داخل حلق میشوند که التهاب تارهای صوتی را به دنبال دارد. چیزهائی مثل سیگار کشیدن و بخار مواد شیمیائی هم تارهای صوتی را تحریک کرده و گرفتگی صدا ایجاد کنند.

سیگاری ها از طریق دیگری هم دچار گرفتگی صدا می شوند: با به وجود آمدن تومور سرطانی یا رشد غیر عادی تارهای صوتی. این مورد در سیگاری ها بسیار بیشتر از سایرین دیده می شود. و در تمام موارد، خشکی هوا گرفتگی صدا را تشدید می کند.

 

 

درمان گرفتگی صدا

- به صدایتان استراحت بدهید. سکوت کامل بهترین راه بهبود گرفتگی صداست. لااقل از پچ پچ کردن و فریاد زدن بپرهیزید. پچ پچ کردن فشار زیادی بر تارها وارد می کند. اگر لازم است، با صدای آرام حرف بزنید.

- گلو را مرطوب کنید. استنشاق بخار آب داغ از درمان های بسیار مؤثر است. از دوش آب گرم یا دستگاه بخور کمک بگیرید. گذاشتن دستگاه بخور در اتاق خواب از خشک شدن هوای آن جلوگیری می کند.

- در درون بدن هم نیاز به آب کافی دارید. خوردن آب را به قدری زیاد کنید تا ادرارتان بی رنگ شود. اگر ویتامین هائی مثل A یا B12 یا داروهای تغییر رنگ دهنده ی ادرار مصرف می کنید و ادرار بیرنگ نمی شود، خوردن روزانه ی10 تا 12 لیوان آب کافی است.

- سوپ مرغ بخورید. اگر دچار گرفتگی صدا در اثر سرماخوردگی شده اید، سوپ مرغ را با سیر بخورید. گرمای آن گلو را مرطوب می کند و سیر کمک کننده ی ترشح مخاطی است.

 

گرفتگی صدا در صبح

 

- ترشحات مخاطی را کم کنید. داروهای کاهش دهنده ی ترشحات مخاطی بخورید. اما از مصرف داروهای ضدحساسیت خودداری کنید، چون گلو را خشک می کنند. داروهای ضدّاحتقان هم در کاهش مخاط مؤثرند، ولی اگر ناراحتی قلبی دارید، قبل از مصرف آنها با پزشک مشورت کنید. بعضی داروهای ضدّاحتقان ممکن است فشار خون را بالا ببرند.

 

- آسپیرین نخورید. در التهاب ناشی از سرماخوردگی تارهای صوتی، آسپیرین باعث آزرده شدن بیشتر آنها می شود و گرفتگی صدا را تشدید می کند. از مُسکن های دیگر استفاده کنید.

- سرفه نکنید. برای جلوگیری از سرفه و آسیب بیشتر تارهای صوتی، از داروهای ضدّسرفه و خلط آور استفاده کنید.

- غرغره نکنید. بر خلاف عقیده ی شایع، غرغره کردن با دهانشویه عملاً گرفتگی صدا را بدتر می کنند. محلول های غرغره اصلاً نزدیک به تارهای صوتی نمی شوند و خود عمل غرغره کردن مضر است، چون تارهای صوتی را به هم زده و تورم آنها را بیشتر می کند.

- کافئین نخورید. کافئین موجود در قهوه، کولا و شکلات یک عامل خشک کننده گلو است و کمکی به تارهای صوتی نمی کند.

- درمان های طبی. اگر گِرِهَک های روی تارهای صوتی یا بزرگ شدن آنها مشاهده شود، پزشک می تواند به درمان آنها کمک کند.

- آوا درمانی کنید. اگر گرهک های تارهای صوتی با استراحت و روش های رفع گرفتگی صدا از بین نروند، پزشک شما را به متخصصی برای آموزش دوباره ی تارهای صوتی معرفی می کند. در موارد شدید، ممکن است، عمل جراحی لازم شود.

- تومور را درمان کنید. اگر پزشک وجود توموری را تشخیص دهد، زیاد نگران نشوید. بیشتر تومورهای تارهای صوتی کوچکند و اگر در مراحل اولیه دیده شوند، به آسانی قابل درمانند.

 

گرفتگی صدا در صبح

 

پیشگیری

اگر یک بار دچار گرفتگی صدا شدید، می توانید از تکرار آن جلوگیری کنید.

- خود را گرم کنید. کسی که زیاد از صدایش استفاده می کند یک ورزشکار صوتی است و مانند هرورزشکاری باید پیش از شروع مسابقه خود را گرم کند. شما هم قبل از سخنرانی یا آواز خواندن کمی گلویتان را تمرین بدهید.

- ماهیچه های گردن را با دست هایتان به آرامی بمالید و به راحتی تنفس کنید و آرواره را آزاد بگذارید. شانه هایتان را در جهات مختلف بگردانید و آنها را به آرامی تکان دهید.

- چند جرعه آب بخورید. زبان را کمی در دهان حرکت دهید و بیرون بیاورید.

- چند خمیازه بکشید و با لب های بسته صداهای آرامی ادا کنید تا لرزش آنها را حس کنید. بعد از سخنرانی یا کنسرت هم همین کارها را تکرار کنید تا دچار گرفتگی صدا نشوید.

- گلو را تحریک نکنید. دود سیگار، بخارهای شیمیائی و خاک ارّه باعث گرفتگی صدا می شوند. سیگار نکشید و با سیگاری ها همنشین نشوید. در جاهائی که مواد محرّک و خاک ارّه وجود دارد ماسک بزنید.

- صدا را صاف نکنید. صاف کردن صدا عادت بدی است که ترک آن سخت است. به جای آن آب دهان را قورت بدهید. یک عمل بلع را به آهستگی انجام دهید، انگار واقعاً لقمه ی غذا را قورت می دهید. این کار احساس وجود چیزی در گلو را از بین می برد.

- پیش از پرواز دوش بگیرید. اگر زیاد با هواپیما مسافرت می کنید، صدایتان دو دشمن پیدا می کند: هوای خیلی خشک و لزوم صحبت کردن در میان صدای موتور هواپیما. دوش گرفتن با آب گرم پیش از پرواز و خوردن مقادیر زیادی آب در حین پرواز مفید است.

- نزدیک به هم حرف بزنید. اگر در محیط پر سروصدائی مجبور به صحبت با کسی هستید، در میدان شنوائی او حرف بزنید. بهترین روش صحبت رو در رو است که در آن، شنونده حرکات لب ها را نیز می خواند.

انتشار : ۱ مهر ۱۳۹۴

بیماری های پاییزی


دست های خود را بشویید
بیشتر انواع ویروس های سرماخوردگی و آنفلوانزا از طریق تماس مستقیم منتشر می شوند. عطسه کردن در دست ها و سپس تماس با تلفن، کیبورد و ظروف آشپزخانه از راه های انتقال ویروس است. برای جلوگیری از این انتقال دست های خود را مرتب بشویید و یا از ضد عفونی کننده های دست که حاوی الکل هستند استفاده کنید.

 

جلوی عطسه و سرفه خود را با دست نگیرید
در صورت احساس عطسه و سرفه از دستمال استفاده کنید و سریع آن را دور بیندازید. اگر دستمال همراه خود ندارید در آستین خود عطسه و یا سرفه کنید.

 

صورت خود را لمس نکنید
ویروس های سرماخوردگی و آنفلوانزا از طریق چشم ها، بینی و دهان به بدن شما منتقل می شوند. لمس صورت یکی از راه های اصلی در انتقال ویروس است.

 

به طور منظم ورزش های هوازی (ایروبیک) انجام دهید
ورزش های هوازی موجب افزایش ضربان قلب و پمپ کردن مقدار بیشتری خون، تنفس سریع تر و تسهیل انتقال اکسیژن از ریه ها به خون می شود. در نتیجه این اثرات، تعریق افزایش یافته و دمای بدن بالا می رود. در نتیجه سلول های طبیعی از بین برنده ویروس افزایش می یابند.

 

از غذاهای حاوی فیتوکمیکال ها و آنتی اکسیدان ها استفاده کنید
فیتو به معنی گیاه و کمیکال به معنی مواد شیمیایی است. ویتامین ها از جمله این مواد هستند، بنابراین روزانه از سبزیجات و میوه های سبز، قرمز و زرد استفاده کنید.

 

سیگار نکشید
بر اساس مطالعات، در افراد سیگاری سرماخوردگی شدیدتر و دفعات آن بیشتر است. دود سیگار سیستم ایمنی را تضعیف می کند، موجب خشک شدن مخاط بینی و فلج شدن مژک ها می شود. مژک ها موهای ظریفی هستند که در غشاهای مخاطی بینی و ریه قرار دارند و با حرکت خود موجب خروج ویروس های سرماخوردگی و آنفلوانزا از بدن می شوند. متخصصان معتقدند که کشیدن یک عدد سیگار می تواند این مژک ها را به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه فلج کند.

 

استراحت کنید
استراحت سیستم ایمنی را تقویت می کند. بدین صورت که با استراحت اینترلوکین ها (اجزای سیستم ایمنی که در مقابل ویروس های سرماخوردگی و آنفلوانزا عمل می کنند) در جریان خون افزایش می یابند.
منبع:aftabir.com

انتشار : ۱ مهر ۱۳۹۴

بیماری های قلبی


اگر قلب رو به نارسایی برود، بیمار ممکن است دچار تنگی تنفس، خستگی، ورم قوزک پا، پا، ران و شکم گردد. نارسایی قلبی را می توان با داروها، تغییر شیوه زندگی، جراحی و در موارد خاص پیوند قلبی کنترل کرد.

 پس اگر احساس می کنید یک حمله قلبی به شما دست داده است، فورا به اورژانس زنگ بزنید و این نکته را فراموش نکنید که در این لحظه، هیچگاه نباید خودتان رانندگی کنید تا به اورژانس بروید.

 در اینجا سه راه درمان بیماری های قلبی را برای شما بیان می کنیم.

1- مصرف دارو

داروها نقش اساسی در درمان بیماری های قلبی دارند. برخی داروها کاهش دهنده فشار خون، ضربان قلب و میزان کلسترول خون می باشند.

دیگر داروها می توانند ضربان غیرعادی قلب را کنترل کنند و از تشکیل لخته خونی جلوگیری کند.

برای بیمارانی که دچار نارسایی قلبی می باشند، داروهایی وجود دارد که توانایی پمپاژ کردن قلب را بهبود می بخشند.

2- جراحی بای پس

 یکی از راه های بهبود جریان خون در رگ ها، جراحی بای پس می باشد. هنگامی که رگ های قلب بسیار تنگ و مسدود شوند، با استفاده از این جراحی، مسیر جدیدی برای عبور جریان خون بوجود می آید.

در این روش از رگ های خونی جهت میان بر زدن یا به اصطلاح «بای پس» سرخرگ قلبی دچار تنگی و گرفتگی استفاده می شود. بدین ترتیب جریان خون از رگ های خونی جدید به جای رگ های دچار تنگی می گذرد.

ممکن است پزشک، رگ لازم برای پیوند را از پا، بازو و یا از قفسه سینه بردارد. یک سر آن به آئورت (سرخرگ بزرگی که از قلب می آید) وصل شده و سر دیگر به سرخرگ در زیر محل تنگی متصل می شود. پس از این عمل، خون می تواند از مسیر جدید به قلب جریان یابد.

3- آنژیوپلاستی

از این نوع درمان برای باز کردن عروق خونی بسته شده و بهبود جریان خون استفاده می شود.

پزشک یک کاتتر نازک را که در انتهای آن یک بالون قرار دارد، وارد سرخرگ می کند.

هنگامی که بالون به محل گرفتگی در رگ می رسد، باز می شود و رگ را باز نگه می دارد و جریان خون را بهبود می بخشد.

همچنین پزشک ممکن است بعد از آنژیوپلاستی، لوله کوچکی به نام استنت را برای باز نگه داشتن رگ در داخل آن قرار دهد.

افراد در معرض خطر بیماری های قلبی

مردان نسبت به زنان بیشتر در معرض خطر هستند. اما این را بدانید که یکی از اولین علل مرگ‌ومیر در زنان، بیماری های قلبی می باشد.

افرادی که دارای سابقه خانوادگی ابتلا به بیماری قلبی هستند نیز بیشتر در معرض خطر قرار دارند.

عوامل خطر یبماری های قلبی

 

افزایش کلسترول خون و افزایش فشار خون یکی از مهم ترین عوامل خطر برای بیماری های قلبی می باشند.

چاقی و عدم فعالیت جسمی باعث افزایش بیماری های قلبی عروقی می گردد.

همچنین افراد دیابتی، به خصوص آنها مقدار قند خونشان را به خوبی کنترل نمی کنند، باید حتما از نظر بیماری های قلبی تحت نظر باشند.

اگر شما سیگار بکشید، 2 تا 4 برابر یک فرد غیرسیگاری در معرض خطر بیماری های قلبی قرار خواهید داشت. همینطور اگر نزدیک کسی که سیگار می کشد قرار داشته باشید، در معرض بیماری های قلبی قرار خواهید داشت.

زندگی بعد از ابتلا به بیماری قلبی

از سیگار کشیدن دوری کنید، فعالیت بدنی خود را بیشتر کنید و به تغذیه خود بیشتر اهمیت دهید. با این کارها شما می توانید سلامتی قلبتان را افزایش دهید.

یکی از بهترین راه کارها برای ایجاد این تغییرات سازنده در زندگی، برنامه نوتوانی قلب می باشد.

با پزشک خود در ارتباط باشید.

جلوگیری از بیماری های قلبی

کلید جلوگیری از این بیماری، شیوه زندگی درست و سالم می باشد.

این شیوه شامل رژیم غذایی سالم، حداقل 30 دقیقه فعالیت ورزشی در بیشتر ایام هفته، اجتناب از سیگار کشیدن، دوری از نوشیدن الکل، کنترل فشار خون بالا و کلسترول خون و قند خون در دیابت می باشد.

از دوستان و یا اقوام خود بخواهید که در این گونه تغییرات به شما کمک کنند.

 

رژیم غذایی و سلامت قلب

نان و غلات سبوس دار، سبزیجات، حبوبات و میوه ها برای سلامت قلب شما لازم می باشند.

روغن های گیاهی، گردو، آجیل ها و دانه ها می توانند میزان کلسترول خون را بهبود دهند.

فراموش نکنید که حداقل دو بار در هفته، ماهی بخورید. ماهی منبع خوب پروتئین و چربی امگا-3 برای سلامت قلب است.

مریم سجادپور

بخش سلامت تبیان

انتشار : ۱ مهر ۱۳۹۴

تاریخچه گویش اچمی


اَچُمی از گویش‌های به جا مانده از زبان فارسی پهلوی، مربوط به دوره ساسانیان و پیش از آن می‌باشد و یکی از هفت ریشه اصلی زبانفارسی کنونی است. بیشتر ساکنان جنوبی استان فارس و غرب هرمزگان شامل شهرستان‌های لارستان بستک، اوز، گراش، خنج، جناحو روستای کوره و کاریان و بلغان و قسمتهایی از بندرلنگه، گاوبندی(پارسیان)، بندر خمیر،رویدر ،بردستان و... به این گویش صحبت می‌نمایند. گویش اچمی از گویشهای فارسی‌تبار یعنی متعلق به شاخه جنوب غربی گویشهای ایرانی است. نام این گویش از کلمه اچم که به معنای برویم- بروم- می‌روم، می‌باشد، که به علت استفاده فراوان این لفظ در یاد دیگر فارسی زبانان می‌ماند. این گویش در جای جای منطقه جنوب به شکلهای متنوعی خود را نشان داده و نمود کرده‌است که بیشتر این تفاوت‌ها در تلفظ واژگان است. گویش اچمی لهجه‌های بسیار فراوانی را در بر می‌گیرد. در بسیاری از مناطقی که به این گویش صحبت می‌کنند، کلمات و واژگانی خاص نسبت به بقیه مناطق اطراف خود به کار می‌برند که در بعضی موارد تأثیر گرفته از زبانهای هندی، انگلیسی، پرتغالی و عربی است که به علت مراودات بسیار زیاد مردم این مناطق با کشورهای مختلف می‌باشد.

کلمات اچمی

عمده کلماتی که در گویش اچمی به کار برده می‌شود، بر اساس مناطق مختلف دارای تلفظ‌های متفاوت می‌باشد. مثلاً در برخی روستاها و شهرها به اول افعال حرکت اَ و برخی با حرکت اُ و دیگر مکانها با صدای اِ تلفظ می‌گردد. حال ممکن است این اصوات در پایان و یا میانه‌های یک کلمه نیز وجود داشته باشد. برای مثال همین کلمه اچم را می‌توان به صورتهای زیر مشاهده نمود: اَچَم، اَچُم، اُچَم، اُچُم، اَچِم و یا در برخی موارد ممکن است تلفظ برخی از حروف نیز تغییر یابد مانند: ااَشِم یا اَشَم که همان معنی برویم را می‌دهد.

یکی از خواص گویش اچمی دارا بودن یک صدا در برخی لهجه‌های این گویش است. این تلفظ میانه گ و ن می‌باشد که به صورت غنه (تلفظی در ادای کلمات عربی) ادا می‌گردد.

انتشار : ۱ مهر ۱۳۹۴

اولین ها در شهر کوره


اولین خودرو یک دستگاه اتومبیل باری (آمریکایی) در سال 1329 هجری شمسی توسط مرحوم محمد کمالی به مبلغ 22000 تومان از تهران خریداری و وارد کوره شد. در آن زمان تعداد کسانی که به رانندگی مسلط بودند محدود بود و به همین دلیل از مرحوم محمد مَلّایی ( اوزی ) خواست تا برای وی رانندگی کند .

پس از آن در سال 1332 هجری شمسی مرحوم عبدالله طالبی یک دستگاه وانت آمریکایی به مبلغ 28000 تومان خریداری کرد.

 

اولین موتورسیکلت توسط مرحوم اسماعیل نبی مختاری در سال 1334 به کوره آورده شد.

 

اولین دوچرخه توسط مرحوم کمال کامیاب در سال 1330 به مبلغ 90 تومان از اوز خریداری کرد.

 

اولین تلمبه آبی توسط مرحوم ملا جعفر فاروقی (اوزی) در سال 1317 به کوره آورده شد و بر روی چاه میان (میون) نصب گردید.

 

اولین رادیو توسط مرحوم ملا محمد صمدانی در سال 1322 هجری شمسی خریداری شد.

 

اولین رادیو گرامافون توسط مرحوم امیرقلی مختاری در سال 1318 هجری شمسی از خنج خریداری شد.

 

اولین بازی رسمی فوتبال در سال 1350 بین دو تیم فوتبال کوره و بیدشهر در زمین فوتبال کوره بود که در این بازی دوستانه تیم کوره با نتیجه ی 9 بر صفر تیم تازه شکل گرفته بیدشهر را شکست داد.در گذشته همه ساله چندین بازی برخلاف حال به صورت دوستانه بین بلوک منطقه برگزار می شد.

 

اولین تیم فوتبال به طور رسمی در سال 1352 شکل گرفته است که در آن زمان اولین بازی بین تیم منتخب کوره و بخش اوز در زمین فوتبال کوره برگزار گزدید و در آن بازی حساس و دیدنی تیم فوتبال کوره با نتیجه ی 2 بر 1 تیم منتخب اوز را شکست داد. ناگفته نماند که ورزش فوتبال از گذشته های دور در کوره رونق و طرفداران زیادی داشته است.

 

اولین دوره مسابقات فوتبال جام شهدای گراش با نام جام شهید جعفرزاده در سال 1360 با شرکت تیمهای پرسپولیس لار-لطیفی – خور- ارد – خنج – گراش – اوز و کوره بصورت دوره ای در گراش برگزار گردید. پس از چند هفته بازی تیم های گراش و کوره با غلبه بر تمامی تیمهای ذکر شده به مرحله پایانی راه یافتند. در نیمه اول بازی نتیجه 2 بر صفر به نفع تیم اتحاد کوره بود اما در پایان بازی با نتیجه 4 بر 2 به سود گراش به پایان رسید و تیم اتحاد کوره به مقام دوم نائل آمد.

 

اولین تیم والیبال کوره در سال 1362 به صورت رسمی شکل گرفت و بازی بین دو تیم کوره و اوز بود که تیم والیبال کوره در سه گیم متوالی تیم والیبال اوز را شکست داد. این بازی در زمین والیبال مدرسه ی راهنمایی هاشمی پسران کوره برگزار شد.از روستاهای بخش اوز تنها کوره و بیدشهر تیم والیبال داشتند و در دیگر روستا ها تیمی به نام والیبال نبود. بازیکنان تیم والیبال کوره اکثراً در مسابقات شهرستانی و بخش هم جزء بازیکنان مطرح بودند.والیبال به عنوان ورزش دوم جوانان در کنار ورزش فوتبال کوره فعالیت خود را شروع کرد.

 

اولین مدرسه کوره در سال 1329 توسط مرحوم فضل الله مختاری و با کمک خیّری بنام رئیس احمد زینل تأسیس گردید . ضمناً بنّای مدرسه مرحوم عبدالله پناهنده بوده است.

نام مدرسه در زمان تأسیس (احمدی) و بعد از آن از طرف دولت وقت آن زمان به مدرسه ی (ادب) تغییر نام داده شد . مدرسه شامل 5 کلاس بوده و فقط کلاسهای اول و دوم در آن دایر بوده است.

از زمان تأسیس (سال 1329) تا سال 1338 فقط پسران در مدرسه مشغول بوده اند و بعد ازاین مدت دختران نیز به جمع پسران اضافه شدند.

 

اولین معلمینی که در مدرسه کوره شروع به تدریس کردند آقای محمود دیمی و مرحوم کمال کامیاب بودند که آقای محمود دیمی بعنوان مدیر و معلم کلاس دوم و مرحوم کمال کامیاب با حفظ سمت آموزگاری در کلاس اول به تدریس می پرداختند. تعداد دانش آموزان در ابتدا 42 نفر بودند.

 

اولین کتاب های تدریس شده در مدرسه کوره فارسی و ریاضی بوده که مطالب آن بسیار سنگین بوده است. مدت تدریس روزانه 5 ساعت ( 3ساعت صبح و 2 ساعت عصر) و گاهی به صورت اضافه تدریس می شد.

انتشار : ۱ مهر ۱۳۹۴

شناخت شهر کوره


((دهستان كوره))

كوره دهستانی است به معناي لغوي (شهر) كه درحدود300كيلومتري جنوب شرقي شيراز واقع وتا شهر لار(مركز لارستان)كه در مشرق كوره واقع شده 70كيلومتر فاصله دارد اين دهستان در بخش اوز كه يكي از بخش هاي مهم لارستان است واقع مي باشد از لحاظ آب و هوايي همانند ساير قسمت هاي جنوبي فارس داراي آب و هوايي گرم در تابستان و زمستاني سرد و خشك است.مردم دهستان جهت امرارمعاش بيشتر به كشورهاي حومه خليج فارس مسافرت كرده و بعضي از آنها در آن كشورها مقيم شده اند.اما اين عده هيچ وقت رابطه خود را با زادگاه خويش قطع نكرده وبراي ديدار از خويشان و هموطنان خود گاهگاهي به دهستان كوره آمده و در كارهاي خير،از جمله احداث مساجد و مدرسه و موسسات فرهنگي وبهداشتي با كمك مادي خويش شركت نموده اند.

در دهستان کوره تعداد 7 باب مسجد ، 2 باب دبیرستان ، 2 باب مدرسه راهنمایی ، 2 باب مدرسه ابتدایی ، 1 باب کودکستان دخترانه و پسرانه وجود دارد که دانش آموزان از مهد کودک تا پیش دانشگاهی مشغول به تحصیل هستند.

دهستان دارای ساختمانهای مخابرات ، دهداری ، شورای اسلامی، بانک ملی و تجارت، پمپ بنزین،دفتر خدمات پستی، مرکز بهداشتی و درمانی ، زایشگاه ، خانه بهداشت، کتابخانه عمومی، مکتبخانه ، پاسگاه انتظامی ،پایگاه مقاومت بسیج و ورزشگاه که به صورت فعال در دهستان مشغول به کار هستند.

جمعیت دهستان در سر شماری سال 1388_1389 حدودا 3000 نفر و 580 خانوار بر آورد شده است .

به علت قرار گرفتن دهستان در منطقه گرم و خشک ، همانند سایر مناطق جنوبی با مشکل کمبود آب آشامیدنی مواجه بوده و برای تهیه این ماده حیاتی از یک سنت قدیمی رایج در مناطق جنوبی کشور از آب انبار (برکه) استفاده می شود که ما در منطقه شاهد تعداد زیادی از این آب انبارها هستیم بخصوص در داخل دهستان نیز تعداد زیادی آب انبار متروکه وجود داشته که بلا استفاده می باشد . البته در سال جاری هم یک دستگاه آب شیرین کن قرار داده اند که قابل استفاده میباشد و حتی آب به روستاهای اطراف هم برده میشود تا مردم از این آب به خوبی استفاده کنند.

((آب کشاورزی))

در ادوار گذشته مردم جهت تامین آب زراعی خود مجبور بودند از بند و دول آب را از اعماق چاه به سطح زمین بیاورند. اما با پیشرفت تکنولوژی و صنعت اغلب کشاورزان برای تامین آب مورد نیاز کشاورزی ، با حفر چاههای عمیق و نیمه عمیق و قرار دادن پمپ و تلمبه بر روی چاهها به راحتی باغها و زراعات خود را آبیاری می کنند . محصولاتی که در دهستان بهتر رشد می کنند گندم،جو،کنجد،ذرت،پنبه و صیفی جات،سیب زمینی،سبزیجات،مرکبات و نخل میباشند که مردم دهستان بیشتر به کشت گندم و جو میپردازند.

(( کوره از نگاه تاریخ ))

کوره قدمتی 2500 ساله دارد که در دوران هخامنشیان افرادی گبری در کوهپایه کرزوت ساکن شدند و نام کوره که به معنای شهر است انتخاب کردند و در مرکز آن قلعه ای بنا نمودند که هنوز آثار این قلعه به جا مانده است. کوره از لحاظ موقعیت جغرافیایی به گونه ای قرار داشته که در مرکز منطقه بوده و اطراف آن توسط برجهایی که هنوز قسمتی از آثار آنها مشاهده میشود برای حفظ روستا در آنها نگهبانی میدادند. کوره به خاطر این که در مرکز روستاهای اطراف قرار دارد مرکز دهستان طلقی می شود.

 

در ادامه مبحث تاریخچه روستای کوره به یکی دیگر از عواملی که در شکل گیری روستا دخیل بوده می پردازیم . عامل مذهبی و تاریخی (قبل از اسلام و بعد از آن) تاثیر به سزایی در شکل گیری روستای کوره داشته است . وجود اماکن وساختمان های مذهبی در این روستا دال بر این موضوع است . در قسمت جنوبی کوره و ارتفاعات اطراف روستا چند دولاب مشاهده می شود که مربوط به قبل از اسلام است و زرتشتیان آن زمان از دولاب ها برای دفن مردگان استفاده می کردند و برای آنها از اهمیت خاصی بر خوردار بوده است . پس از گرویدن مردم به دین مبین اسلام ساخت مساجد و اماکن مذهبی در این مناطق شروع شده است .

اما در قسمت جنوب شرقی و در ابتدای ورودی روستای کوره در دامنه کوه یکی از قدیمی ترین آثار تاریخی دوران اسلام به چشم می خورد و آن هم مربوط است به امام زاده میرمنصور (ره)که نزد مردم روستا از اهمیت خاصی بر خوردار می باشد . اطراف امام زاده هم قبرستانی با نام آن مرحوم قرار دارد . بر لوح مرحوم این چنین نوشته شده :

کل شیی سیموت و هو حی لاینام ولا یموت توفی المرحوم امغفور له القاضی العید منصور علیه الرحمه و المغفره فی سنه خمس خموس و خمسانه ه . ق .

اما م زاده قاضی سعید منصور معروف به میر منصور وفات مرحوم به سال 550 ه . ق که حیات او بر می گردد به حدود 900 سال پیش .

هیچ گونه دلیل قطعی مبنی بر اینکه این بزرگوار اهل کدام منطقه یا شهر باشد در دست نیست گفته شده که قضاوت مناطق جویم و حومه آن را بر عهده داشته و مالک یک قنات وچشمه روان بوده به نام (خُنُو)که محل آن بین هیرم و مارمه می باشد روایت است که میر منصور قبل از فوت وصیت نموده که جدش را روی کجاوه شتر قرار دهند وهر کجا که حیوان به زانو نشست ، شصت قدم به طرف شرق آن ، او را دفن کنند آثار قبر شتر هنوز هم باقی است 

آثار قبور قدیمی که به طور پراکنده در اطراف روستا قرار دارند از سمت جنوب غربی کوره (دامنه کوه عالم بین ) و محلی بنام (خِرِگان)که قبرستان میر منصور می گذرد تا نزدیکی میر حسن که در قسمت جنوب شرقی قرار دارد و هم چنین قبرستان کاندونو (دشت قندی ) که قسمت شمال غربی روستا واقع است همه دال بر قدمت تاریخی کوره دارد .

همان طوری که در بحث های گذشته اشاره شد قدمت کوره به زمان قبل از اسلام بر میگردد . وجود دولاب ها در ارتفاعات اطراف روستا که زرتشتیان از آن جهت دفن مردگان خود استفاده می کرده اند همچنین آثار چندین قلعه گبری و پَستُمب و نیز آثار قبور و شالوده های منازل مسکونی که از قسمت های شرقی روستا ( دامنه کوه عالم بین ) تا 10 کیلومتری جنوب غربی روستای کوره ( اطراف امام زاده میر حسن و دامنه کوه های این قسمت ) وجود دارد دال بر این موضوع است . با مشاهده ی آثار بر جای مانده از منازل مسکونی اطراف روستا پیداست که ساختار قدیمی کوره به صورت دیواری از شرق به غرب و جمعیت آن خیلی بیشتر از زمان حال بوده است . به درستی مشخص نیست که در جریان حمله اعراب مسلمان به ایران این منطقه چه زمانی و توسط چه کسی فتح شده است ؟

به نظر می رسد که مسلمان شدن مردمان این قسمت 200 یا 300 سال پس از غلبه اسلام صورت گرفته باشد. سنگ نبشته هایی بر روی برخی از قبور قدیمی قرار دارد که همگی به زبان عربی نگاشته شده است . قدیمی ترین آن مربوط به قبر میر منصور می باشد که تاریخ وفات آن مرحوم 555 هـ . ق بر روی آن قید گردیده است . سنگ نبشته ی دیگری نیز بر روی قبر شخصی به نام محمد عبد السلام در قبرستان شیخ حاجی قرار دارد و تاریخ سنه عشرین و ثمانیه بر روی آن حک شده است . مسجد شیخ مبارک یکی دیگر از آثار مذهبی تاریخی روستا به شمار می آید. با توجه به دو عدد سنگ لوحی که در مسجد پس از ترمیم آن نصب نموده اند تاریخ آن به حدود 671 سال قبل بر میگردد و با توجه به شرحی که بر روی سنگ نوشته شده است این مسجد به دستور فخر الدین ابوبکر بنا شده است و از آن به بعد چندین بار ترمیم و تکنیل شده است . سال تأسیس آن 743 هـ . ق می باشد . در لوح سنگی دیگر چنین نوشته شده که ساختمان مسجد مبارک که منسوب است به محمد بن ابی نجم در سال 900 هجری قمری تکمیل گردید .

کلمه کوره بنا به آنچه در کتاب برهان قاطع آورده شده با ثانی مجهول در عربی ( یک حصه ) یا شهرستان می باشد حکمای فارسیان ، ولایت فارس را به پنج حصه ( بخش ) تقسیم کرده بودند . اول کوره اردشیر ، دوم کوره استخر ، سوم کوره داراب ، چهارم کوره شاهپور ، پنجم کوره قباد ، که آن را خوره نیز می گویند . اما ایبن منطقه کوره اردشیر میباشد پس قدمت آن خیلی زیاد بوده و بر می گردد به دوره ساسانیان .

به علت کشمکش های داخلی آن زمان و نبودن امنیت که همواره کوره از طرف اشرار و راه زنان مورد تاخت و تاز قرار می گرفته و نیز تحولات جوی ، بارندگی کم که باعث قحطسالی می شده تعداد زیادی از مردم در حدود 200 سال پیش به طرف هرنگ و بنادر مهاجرت کردند و در آنجا ساکن شدند.

انتشار : ۱ مهر ۱۳۹۴

آسیب های روانی اینترنت


آسیب های روانی,آسیب شناسی روانی, اختلال های روانی

جهان از ریزترین ذراتش که تا به حال بشر توان دیدن آن را یافته تا دورترین کهکشان ها، نمونه بارزی از حرکت و پویایی است. پویایی نیاز به خلاقیت دارد. روزگاری پدران ما این خلاقیت را در رادیوهای ترانزیستوری شاهد بودند و امروز ما در دنیای دیجیتال. شاید هم فردا فرزندان ما در دنیای پرتوهای عجیب و غریب.

آنچه موجب تمایز میان عصر حاضر با سایر برگ های تاریخ زندگی بشر گردیده، فن آوری و تبادل اطلاعات می باشد و دنیای دیجیتال توان تبادل اطلاعات را بسیار افزایش داده است.

اگر بیش از ماهی۲۰ ساعت به اینترنت وصل می شوید بی آنکه کار خاصی جز پرسه زدن و چت کردن داشته باشید می بایست از تعداد این ساعت ها کم کم بکاهید تا در یک برنامه زمان بندی سه ماهه دست کم نیمی از این زمان را کم کنید.

اینترنت جز فضایی مجازی چیز دیگری نیست. فضایی پر از خالی! اما همین دنیای مجازی آنقدر توانمند و انعطاف پذیر هست که ما را به آسانی با گل فروشی سر خیابان، fast food های بی محتوا و پرزرق و برق سطح شهر، مدرسه بچه ها، سایت های خبری و... متصل می کند. چه کسی فکر می کرد روزی فرا برسد که تنها با کلیک چند گزینه بتوان نامه ای را از یک نیمکره به نیمکره دیگر زمین آن هم در زمانی در حد دقیقه ارسال نمود؟ یا باقالی پلو با گوشت را از رستورانی در سطح شهر سفارش داد؟!

اینترنت از دیدگاه یک کاربر
اینترنت برای من به عنوان یک کاربر نیمه حرفه ای که دست کم ?? درصد کارهایم با رایانه انجام می شود، کاربردهای فراوانی دارد. مرا از آخرین داده ها و نتایج پژوهش های علمی آگاه می کند، دوستان قدیمی ام را به من دوباره نزدیک کرده، باعث شده دوستان زیادی از سراسر جهان پیدا کنم، سایت های هنری مورد علاقه ام را ببینم و حتی کتاب هایی که مایل به ترجمه آنها هستم را می توانم پیش از خرید بازبینی کنم. اما مسئله به همین جا پایان نمی پذیرد...

آسیب شناسی روانی
از زمانی که راهنمای تشخیصی آماری اختلال های روانی( ویرایش تجدید نظر شده چهارم (dsm ۴tr )) در سال ۲۰۰۰ به چاپ رسید، بحث پیرامون گنجاندن طبقه ای از اختلال های روانی با نام اختلال های سایبر cyber قوت یافته است. پیش بینی های انجمن روان شناسی آمریکا به عنوان ناشر و گرد آورنده این راهنمای معتبر تشخیصی آماری این است که در طی ده سال آینده با توجه به حجم کاربرد اینترنت و رایانه ها می توان در dsm ۵ و توسط علم روان شناسی به یافته ها و نتایج پژوهشی برای اعتبار بخشیدن به این طبقه از اختلال ها دسترسی پیدا کرد.

سایبر واژه ای است که برگردان آن به فارسی کمی مبهم است.سایبر یعنی علم فرمان. یعنی هوش مصنوعی و شاید از نظر اهل فن یعنی دنیای صفر و یک.

شاید کسانی را دیده باشید که همیشه در اینترنت در حال پرسه زدن هستند. گاهی دیگران را آزار می دهند مثلاً با هک کردن یا چت کردن پی در پی آنها یا خودشان را آزار می دهند مثلاً با بررسی پیاپی صندوق پست الکترونیکی یا بررسی وسواس گونه و اجباری سایت های غیراخلاقی و اصطلاحاً هرزه نگری. روزی پزشکی به من گفت: در زندگی به چند چیز علاقه دارم: اینترنت، تلفن همراه، ماهواره های مخابراتی و پزشکی. شاید در مورد این دوست، جابه جایی نقش های زندگی در اثر کاربرد و وابستگی بیش از اندازه به دنیای مجازی اتفاق افتاده باشد.

اختلال های روانی کاربرد نادرست اینترنت

۱- وسواس های فکری عملی
از ویژگی های برجسته وسواس ، عدم توانایی مهار رفتارها یا اندیشه های خاص است. برای مثال فردی که وسواس شست وشو دارد، نمی تواند میل به شست وشو را کنترل کند و گاهی تا ساعت ها مشغول شستن دست ها می شود. یا فردی که وسواس فکری دارد ساعت ها در رختخواب مشغول به هم بافتن آسمان و ریسمان است. اگر از فرد وسواسی بخواهیم عمل یا فکر وسواسی اش را کنار بگذارد دچار اضطراب شدیدی خواهد شد.

این اختلال را می توان در بررسی کردن های پی در پی پست الکترونیک (وسواس عملی) یا دل نگرانی از online نشدن یک دوست (وسواس فکری) مشاهده کرد.

۲ -هرزه نگری
پیشرفت ها و دگرگونی های زندگی بشری امروزه شتاب زیادی گرفته است. گام هایی را که عکاسی نگاتیو در طی صد سال آرام آرام برداشت، عکاسی دیجیتال ظرف پنج سال به تندی برداشته است. اگرچه دانه های نقره روی فیلم عکاسی هیچ گاه در مقابل پیکسل های یک عکس دیجیتال کم نخواهد آورد...

امروز به روز شدن فن آوری ها با سرعت زیادی صورت می پذیرد. در این میان اینترنت نه تنها توانسته در مدتی کوتاه عادت های خرید کردن، داده پردازی، تجارت و به طور کلی سطح زندگی ما را دچار دگرگونی کند، اصول و باورهای اخلاقی و حتی رفتار جنسی ما را هم دستخوش تغییر کرده است. کنترل والدین بر فرزندان به واسطه کمبود آگاهی والدین از رایانه ها و از سویی دیگر دسترسی آسان به انواع و اقسام سایت های غیراخلاقی تنها به اندازه زمان لازم برای تایپ یکhttp://www ........... ، موجب شده که سوءاستفاده از اینترنت کم کم رنگ و روی اختلال به خود بگیرد. اگرچه هرزه نگری یک کژکاری جنسی با تاریخچه طولانی است اما اینترنت اقدام به آن را آسان تر ساخته است. این کژکاری اغلب خود سرآغازی جهت ابتلا به سایر اختلال های جنسی مانند آزارگری، آزارخواهی، همجنس گرایی و... شناخته می شود.

۳ -آزارگری
آزارگری را شاید بتوان رفتار ضداجتماعی در دنیای سایبر نام نهاد. آیا تا به حال به واژه spam _ هرزنامه که مثل مور و ملخ از دیوار صندوق های پست الکترونیکی بالا می روند برخورد کرده اید؟

spamها را امروزه اغلب اهالی دهکده جهانی به عنوان یک مزاحم می شناسد. حال اگر فردی مثل یک هرزنامه مزاحم خلوت شما در دنیای سایبر شود در واقع به آزارگری سایبرنتیک پرداخته است.

نتیجه گیری
به طور کلی دانش ما از آسیب های روانی ناشی از اینترنت هنوز به بازپروری و رشد و گسترش نیاز دارد. چرا که پژوهش ها و گزارش های تدوین شده و رسمی در این رابطه هنوز به سرعت سایر زمینه ها انجام و منتشر نمی شوند یا هنوز در مراحل اجرا قرار دارند. آنچه در این جا بیان گردید، پیش فرض هایی است که برای راهنمای تشخیصی آماری اختلال های روانی در نظر گرفته شده و توسط محافل علمی مطرح گردیده است. به یقین این طبقه بندی اولیه دستخوش دگرگونی هایی شده و طبقات تشخیصی فراوانی به آن اضافه خواهد شد و هر طبقه ای از اختلال های روانی هم نیازمند برنامه ریزی های درمانی خاص خود است. این درمان ها شامل روان درمانی و دارودرمانی است؛ که باید با ظرافت زیادی توسط متخصصین بهداشت روانی برای فرد به کار گرفته شود تا ارزش درمانی آن حفظ شود.

پیشگیری
هزینه پیشگیری در بُعد کلان اختصاص بودجه های پژوهشی دولتی و در بعد خرد، رعایت کردن نکات ایمنی توسط خود فرد است.برای جلوگیری از بروز هر نوع اختلال روانی و رفتاری ناشی از سوء کاربری اینترنت به موارد زیر توجه کنید:

۱- ورود و خروج تان در اینترنت را تحت نظر بگیرید و از میزان آن اطلاع پیدا نمایید.


۲ - اگر بیش از ماهی ۲۰ ساعت به اینترنت وصل می شوید بی آنکه کار خاصی جز پرسه زدن و چت کردن داشته باشید می بایست از تعداد این ساعت ها کم کم بکاهید تا در یک برنامه زمان بندی سه ماهه دست کم نیمی از این زمان را کم کنید.

۳ - از اینترنت برای فعالیت های مفید مانند بررسی سایت های فرهنگی یا علمی هم استفاده کنید. اینترنت بیشتر جنبه کاری و تسهیل گری دارد تا تفریح و وقت گذرانی.

۴ - بیشتر از روزی دو بار emailو فهرست دوست تان را چک نکنید.

۵ - مزاحم دیگران نشوید و حریم خصوصی آنها را زیر پا نگذارید.

۶ - برای همیشه دور سایت های غیراخلاقی را خط بکشید.

منبع:آفتاب

انتشار : ۱ مهر ۱۳۹۴

چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟


تحقیقات نشان می دهد که زنان نسبت به مردان طول عمر بیشتری دارند ، گذشته از استانداردهای سلامت در هر جامعه این مسئله عوامل دیگری نیز دارد که باید توجه مردان قرار بگیرد !

بر اساس تحقیقات انجام شده در آمریکا دخترانی که در سال 2012 به دنیا آمده‌اند می توانند تا 81 سالگی عمر کنند، تقریبا 5 سال بیشتر از پسران هم سن خود که تا 76 سالگی زنده خواهند ماند‌.

مریانه لگاتو‌، پروفسور افتخاری دانشکده‌ پزشکی و جراحی دانشگاه کلمبیا و بنیانگذار موسسه درمان با استفاده از دارو‌های وابسته به جنسیت می‌گوید‌: "مردان از نظر زیستی و اجتماعی از روزی که نطفه‌ آنها تشکیل می‌شود‌ تا روز مرگشان در شرایط نامساعدی قرار دارند‌."‌


زنان در دوران جنینی‌، قویتر هستند
دکتر لگاتو می‌گوید‌: نطفه‌های پسر در رحم‌، دو و نیم بار بیشتر از دختر تشکیل می‌شوند‌، اما به دلیل حساس بودن آنها نسبت به عفونت‌های پیش از تولد یا سایر مشکلات درون رحم‌، در نهایت نسبت تولد یک به یک می‌شود. علاوه بر این رشد جنینی پسران کندتر از دختران است‌، از این رو در صورت تولد زودهنگام‌، احتمال مرگ آنها به دلیل عدم رشد کافی مغز و ریه بیشتر است‌.


زنان کمتر در پی خطر می‌روند
طبق آمار CDC آسیب‌های ناخواسته‌، سومین عامل مرگ در مردان است. این عامل برای زنان در جایگاه ششم قرار دارد. باز هم می‌توانید طبیعت را به این خاطر سرزنش کنید‌، دکتر لگاتو می‌گوید: لوب پیشین سر که مسئول ایجاد احساس مسئولیت و محاسبه‌ خطر است‌، در مردان بسیار دیرتر از زنان رشد می‌کند.
در نتیجه مردان بیشتر از زنان خطر می‌کنند‌ (البته اگر یک پسربچه‌ شیطان داشته باشید‌، حتما تا به حال متوجه این موضوع شده‌اید‌.) . لگاتو می‌گوید‌: "تقریبا به صورت اجتناب‌ناپذیری‌، مردان بیشتر از زنان هم‌سن خود خطر می‌کنند‌"‌.


زنان دیرتر به امراض قلبی مبتلا می‌شوند
بیماری‌های قلبی عامل اصلی مرگ در زنان و مردان است‌، اما مردان زودتر از زنان به آن مبتلا شده و در اثر آن می‌میرند‌ (در سن 30 الی 40 سالگی‌)‌. از سوی دیگر زنان 10 سال دیرتر از مردان به این بیماری‌ها مبتلا می‌شوند‌. دکتر لگاتو می‌گوید زنان تا هنگام یائسگی در برابر این بیماری محافظت می‌شوند‌، زیرا به دلیل ترشح استروژن در بدن آنها‌، سرخرگ‌های زنان مقاوم‌تر و انعطاف‌پذیرتر است‌.


زنان شبکه‌های اجتماعی قوی‌تری دارند
دوستان درمان درد هستند‌: بر اساس آزمایشی که در سال 2010 در دانشگاه بریگام یانگ صورت گرفته‌، احتمال مرگ افرادی که روابط اجتماعی قوی‌تری دارند50‌% کمتر از افرادیست که روابط اجتماعی کمی دارند‌. دکتر لگاتو می‌گوید‌:‌ "اغلب مردان عادت دارند که ناراحتی‌هایشان را در دل خود نگاه دارند‌، این در حالیست که زنان با یکدیگر صحبت می‌کنند‌"‌. البته مردان متاهل از این قاعده مستثنی هستند‌. به همین دلیل است که مردان متاهل سالم‌تر بوده و عمر طولانی‌تری دارند‌.


زنان بیشتر به سلامتی خود اهمیت می‌دهند
بر اساس آمار سازمان تحقیقات خدمات درمانی‌، مردان 22‌% کمتر از زنان در سال به دکتر مراجعه می‌کنند و 22‌% بیشتر از آنها از انجام آزمایشات کلسترول سر باز می‌زنند‌. در حقیقت بر اساس آمار مرکز خانواده کایزر‌، بیش از ‌28‌% از مردان برنامه‌ای مشخص برای دکتر رفتن ندارند‌ .
دکتر لگاتو می‌گوید‌: "می‌توانید دلیل این موضوع را در سندروم جان وین ببینید‌. مردان عموما به بیماری‌های خود بی‌توجهی می‌کنند‌. آنها عوامل بیماری را کوچک جلوه می‌دهند‌، زیرا دوست ندارند به دکتر بروند و ببینند که مشکلی دارند‌‌"‌.
منبع:آی بانو

انتشار : ۱ مهر ۱۳۹۴

طرز رفتار صحیح با بیماران سرطانی


آمارهای رسمی و غیررسمی نشان می‌دهد که روزبه‌روز بر تعداد مبتلایان به انواع و اقسام سرطان‌ها افزوده می‌شود. بعضی از این سرطان‌ها نام‌آشنا و گروهی دیگر بیماری‌های نادری هستند که پیر و جوان نمی‌شناسند و فرد را با انواع و اقسام علائم ناخوشایند و روند درمانی دشوار روبه‌رو می‌کنند. شاید در ابتدا باور نکنید که سرطان تا چه حد می‌تواند یک فرد را ضعیف و ناتوان کند اما مهم است که در برخورد با بیماران، روحیه‌تان را حفظ کنید و حرف‌های اشتباهی به زبان نیاورید.

بیمار مبتلا به سرطان در وضعیت معلقی قرار دارد و برای زنده ماندن تقلا می‌کند. پس با صحبت‌های تان بیماران را آزرده خاطر نکنید. مهم است که هنگام صحبت کردن با یک بیمار سرطانی واژه‌ها را با احتیاط بیشتری انتخاب کنید. گاهی اوقات انجام کارهای خوشحال‌کننده برای یک بیمار بهتر از حرف‌های بیهوده است.

برای مثال اگر با دوست بیمارتان تلویزیون تماشا کنید یا برایش گل بفرستید خیلی بهتر از این است که بگویید«متاسفم که تو را بیمار می‌بینم، به تو زیاد فکر می‌کنم.» این نکات را دکتر باربارا اندرسون، محقق و پروفسور روانشناسی به شما گوشزد می‌کند. به هر حال برای پیشگیری از صحبت‌های ناخوشایند توصیه می‌شود که این جملات را به زبان نیاورید تا شرایط روحی و روانی بیمار بدتر نشود و بتواند درد و رنج سرطان را با کمک شما راحت‌تر تحمل کند.

چه حسی داری؟
وقتی برای عیادت به بیمارستان می‌روید بعد از حال و احوالپرسی معمول ممکن است از بیمارتان بپرسید که چه حسی دارد و بهبودی را احساس می‌کند؟ دکتر اندرسون پزشکی است که به عیادت‌کنندگان توصیه می‌کند این سوال را از بیماران سرطانی نپرسند. او می‌گوید:« این حرف برای بیمار بسیار ناراحت‌کننده است. یادتان باشد که شاید بعد از جراحی یا طی کردن دوران شیمی‌درمانی بیمار احساس بهبود نداشته باشد و ضعف و مشکلات تازه‌ای را تجربه کند. با این سوال فقط به او یادآوری می‌کنید که حال خوبی ندارد و بهبود از او فاصله گرفته است.»

مادربزرگ من هم سرطان داشت…
شاید وقتی شرایط دوست بیمارتان را می‌بینید یکی از افراد فامیل را به خاطر می‌آورید که او هم سرطان داشته است. با این وجود هیچ لزومی ندارد که داستان فامیل بیمارتان را تعریف کنید. به‌ویژه اگر داستان شما پایان خوشی نداشته و سرانجام به مرگ منتهی شده هیچ دلیلی ندارد که سایرین را هم در جریان قرار دهید. شنیدن اینکه به‌طور مثال پسرعموی شما سرطان پروستات داشته و درنهایت فوت کرده، دردی از سایر بیماران دوا نمی‌کند. شاید هم نوع سرطان‌ها متفاوت باشد اما به هر حال توصیه می‌شود در عیادت‌ها در این باره سخنی به میان نیاورید و روند طولانی سرطان سایرین را برای بیمار و خانواده‌اش بازگو نکنید.

کاری از دست من ساخته است؟
تعارف رایجی است که شاید در موقعیت‌های دیگر به کام طرف مقابل شما خوش بیاید اما در مورد بیمار سرطانی قضیه فرق می‌کند. به جای این پرسش بهتر است کاری برای بیمار انجام دهید که در آن شرایط قادر به انجام آن‌ سؤال نیست. شاید به قدری خسته و بی‌حال باشد که نمی‌تواند به انجام دادن کاری فکر کند و ایده‌ای هم ندارد که شما چه کاری می‌توانید برایش انجام دهید. ترسا ریان، وکیل ۵۲ ساله‌ای است که از سرطان نجات یافته است. او در این زمینه شما را راهنمایی می‌کند:«اگر بیمار در خانه بستری شده به او پیشنهاد دهید که آخر هفته شام یا ناهار می‌پزید و به خانه‌اش می‌آورید. بپرسید کدام روز را ترجیح می‌دهد. اگر این کار برای‌تان مقدور نیست از او بخواهید که بخشی از خرید‌های بیرون را برایش انجام دهید یا مراقب فرزندانش باشید و آنها را به پارک یا سینما ببرید. اگر همسر یا دوستی دارد که کارها را انجام می‌دهند، آنها را همیاری کنید.» به هر حال پیشنهادات شما می‌تواند برای چنین فردی مفید واقع شود اما اینکه یک سوال کلی بپرسید، برای فرد بستری فایده‌ای ندارد و شاید حرف شما را تعارف در نظر بگیرد. پس اگر قصد کمک دارید پیشنهادهای‌تان را با جزئیات مطرح کرده و برای عمل به حرفه ای‌تان آماده باشید.

بیماری‌ات چقدر جدی است؟
درست است که نگران هستید اما سعی کنید در مورد روش‌های تشخیص و درمان کمتر کنجکاوی کنید و جزئیات را از بیمار نپرسید. سوال ناراحت‌کننده دیگر این است که بگویید:«چند جلسه شیمی‌درمانی لازم داری؟» یا اینکه بپرسید:«آیا رادیوتراپی را شروع کرده‌ای؟» به گفته دکتر اندرسون این سوالات نه‌تنها حال بیمار را بهتر نمی‌کند، بلکه استرس و نگرانی‌هایش را افزایش می‌دهد. ممکن است برای سوالات شما پاسخی نداشته باشد و خودش هم از این بابت مضطرب شود. یادتان باشد که بعضی از بیماران سعی می‌کنند بخشی از بیماری و روش‌های درمانی را به طور خصوصی پیش خودشان نگه دارند و دل‌شان نمی‌خواهد تمام مراحل درمان را موبه‌مو برای دیگران تشریح کنند. بنابراین اگر خود بیمار در این زمینه صحبتی ندارد، شما هم به خواسته او احترام بگذارید و بیش از حد کنجکاوی به خرج ندهید.

تو قوی هستی و می‌توانی از پس بیماری بربیایی
جکی دونالدسون، نویسنده‌ای ۴۴ ساله ای است که توانسته در نبرد با سرطان پیروز و سربلند شود. او بعد از بهبود به اطرافیان بیماران سرطانی توصیه می‌کند که چنین جمله‌ای را به فرد مبتلا به سرطان نگویند چون ممکن است یک بیمار ضعیف و ناراحت را آزرده‌تر کند. جکی در این باره می‌گوید:« بعضی‌وقت‌ها وقتی دوستان و آشنایان به دیدنم می‌آمدند، دوست داشتم به جای شنیدن جملات مثبت و امیدوار کننده، با من همدردی کنند.»

در روزنامه مقاله‌ای درباره بیماری‌ات خواندم
هیچ‌وقت برای بیمار سرطانی، دکتر نشوید و نقش فرد آگاهی را بازی نکنید که درمورد بیماری سرطان همه مطالب را می‌داند. دکتر اندرسون از شما تقاضا می‌کند که این نکته مهم را به خاطر بسپارید. او می‌گوید:«اگر بیماری نیاز به اطلاعات داشته باشد، خودش این موضوع را با شما در میان می‌گذارد یا از شما می‌خواهد که در این مورد برایش تحقیق کنید. پس خودتان پیش‌دستی نکنید و اطلاعات اضافی و غیرکارشناسانه‌تان را جار نزنید.» بیمار سرطانی به اندازه کافی از سوی پزشکان و تیم پزشکی اطلاعات مختلف را دریافت می‌کند، بنابراین انتقال اطلاعات پزشکی، مقالات، مجلات و روزنامه‌ها به بیمار سرطانی ضرورتی ندارد.

موهایت خوب به نظر می‌رسد
توصیه می‌شود که در مورد رنگ موها، کم پشت شدن موها، تغییر بافت یا حتی کلاه گیسی که بیمار سرطانی روی سرش گذاشته اظهارنظری داشته باشید. سارا دوگو، بیمار نجات‌یافته ۵۰ ساله دیگری است که این نکته را به شما گوشزد می‌کند. به گفته او تغییر وضعیت موها به دلیل دنبال کردن روش‌های درمانی پیش می‌آید، حتی گاهی اوقات ملاقات‌کنندگان در مورد کاهش یا افزایش وزن شما هم نظر می‌دهند که همه این موارد جزء صحبت‌های ناخوشایند بیمار و ملاقات‌کننده به حساب می‌آیید و توصیه می‌شود در مورد تغییرات ظاهری سخنی به میان نیاورید.

می دانم چه احساسی داری
مگر شما هم به سرطان مبتلا شده‌اید که احساس بیمار را درک کنید؟ واقعیت این است که هیچ‌وقت نمی‌توانید احساسش را بفهمید و فقط در شرایطی حرف‌تان را می‌پذیرد که خودتان از نجات‌یافتگان سرطان باشید، بنابراین تا زمانیکه تجربیات منحصربه‌فرد بیمار را پشت‌سر نگذاشته‌اید به او نگویید که می‌دانید چه حسی دارد. کریستین کلیفورد، نجات‌یافته دیگری است که به شما توصیه می‌کند بیشتر روی شرایط و نیازهای بیمار توجه کنید و حرف‌های غیرمعقول و باورناپذیر را به زبان نیاورید.

چرا مراقب نبودی؟
به‌طور مثال وقتی می‌دانید که بیمار مبتلا به سرطان ریه شده او را به دلیل سیگار کشیدن مورد شماتت قرار ندهید. این کار نه‌تنها حال بیمار را بهتر نمی‌کند، بلکه به مشکلاتش دامن می‌زند و این احساس مقصر بودن از لحاظ روانی بر بیمار تاثیر ناخوشایندی می‌گذارد بنابراین حتی اگر می‌دانید که وضعیت بیمار به‌واسطه سبک زندگی نامناسب او به‌وجود آمده قبل از اینکه حرفی بزنید به خودتان بگویید که سرزنش کردن فایده‌ای ندارد.

انتشار : ۱ مهر ۱۳۹۴

مراحل رشد شخصیت در انسان


تعریف:رشد شخصیت، رشد و ارتقای الگوهای رفتاری است که موجب متمایز شدن فرد می‌شود. رشد شخصیت با جلو رفتن روحیات، عادات و محیط فرد اتفاق می‌افتد.

توصیف
شخصیت چیزی است که موجب متمایز شدن فرد شده و خیلی زود بعد از تولد او آشکار می‌شود. شخصیت یک کودک مولفه‌های مختلفی دارد: خلق و خو، محیط زیست و صفات. خلق و خو به مجموعه خصوصیات ژنتیکی فرد اطلاق می‌شود که رویکرد فرد نسبت به دنیا را شکل می‌دهند. هیچ ژنی خصوصیات شخصیتی را مشخص نمی‌کند اما بعضی ژن‌ها رشد و پیشرفت سیستم عصبی فرد را کنترل می‌کند که درمقابل رفتار فرد را کنترل می‌کند.

مولفه دوم شخصیت از الگوهای تطبیق‌پذیر مربوط به محیط زیست فرد ناشی می‌شود. بیشتر روانشناسان بر این عقیده هستند که این دو عامل، خلق و خو و محیط زیست، بیشترین تاثیر را بر رشد شخصیت فرد می‌گذارد. خلق و خو که به عوامل ژنتیکی وابسته است، گاهی به نام «ذات» و عوامل محیطی نیز «پرورش» خوانده می‌شوند.

بااینکه هنوز اختلافات بسیاری بر سر اینکه کدام عامل تاثیر بیشتری بر رشد شخصیت فرد دارد، در میان است، اما همه متخصصین بر این توافق هستند که تربیت والدین نقش بسیار مهمی بر رشد شخصیت کودک دارد. وقتی والدین بفهمند که کودکشان چه واکنشی به موقعیت‌های خاص دارند، می‌توانند مسائلی که ممکن است برای فرزندشان مشکل‌ساز باشد را پیش‌بینی کنند. آنها می‌توانند کودک را برای آن موقعیت آماده کرده و در بعضی موارد، از بوجود آمدن یک موقعیت سخت جلوگیری به عمل آورند. والدینی که می‌دانند چطور باید رویکرد تربیتی خود را نسبت به خلق و خوی فرزندشان تطبیق دهند، می‌توانند بهترین راهنمایی‌ها را برای او فراهم کرده و رشد موفقیت‌آمیز شخصیت فرزندشان را تضمین کنند.

و سومین مولفه شخصیت یک فرد، صفات اوست، یعنی مجموعه الگوهای احساسی، شناختی و رفتاری او که با تجربیاتی که به دست می‌آورد شکل می‌گیرد. صفات فرد به مرور زمان در طول زندگی تغییر کرده و شکل می‌گیرد اما قسمت عمده آن به خصوصیات و ویژگی‌های ذاتی او و تجربیات اولیه‌اش در زندگی وابسته است. صفات فرد تا حد زیادی هم به رشد اخلاقی فرد بستگی دارد.

دکتر اریکسون، روانپزشک، در سال ۱۹۵۶ با تحقیقاتی که بر روی روانشناختی کودکان و نوجوانان از طبقات اجتماعی پایین، متوسط و بالا انجام داد، توانست توصیف دقیقی از نحوه شکل‌گیری شخصیت ارائه دهد. طبق یافته‌های اریکسون، فرایند جامعه‌پذیری فرد شامل هشت مرحله می‌شود که هرکدام با یک «بحرام روانی-اجتماعی» همراه است که باید حل شود تا فرد بتواند به درستی مراحل بعد را کنترل کند. این مراحل تاثیر بسزایی بر رشد شخصیت فرد داشته و پنج مورد از آنها طی نوزادی، کودکی و نوجوانی اتفاق می‌افتند.

نوزادی
فرد طی دو سال اول زندگی وارد اولین مرحله می‌شود: یادگیری اعتماد و عدم اعتماد پایه (امید). اگر از نوزاد به خوبی مراقبت شده و مورد محبت والدین قرار گیرد، اعتماد، امنیت و خوشبینی پایه در وی شکل می‌گیرد. اما اگر مراقبت خوبی از نوزاد انجام نگیرد، نوزاد دچار حس ناامنی شده و «بی‌اعتمادی پایه» در وی ایجاد می‌شود.

نوپایی
مرحله دوم طی سال‌های ابتدایی کودکی، ۱۸ ماهگی تا چهار سالگی، اتفاق می‌افتد. این مرحله شامل یادگیری استقلال یا شرم (اراده) می‌شود. کودکی که نگهداری خوبی داشته باشد، با اعتمادبه‌نفس و کنترلی که به تازگی آن را کسب کرده است بزرگ می‌شود. قسمت‌های ابتدایی این مرحله، برحسب خلق و خوی کودک، می‌تواند شامل کج‌خلقی، خیره‌سری و منفی‌گرایی شود.

دوران پیش از مدرسه
مرحله سوم در دوران بازی، مهدکودک و آمادگی و پیش‌دبستانی کودک اتفاق می‌افتد. در این مرحله کودک ابتکار یا گناه (هدف) را می‌آموزد. کودک یاد می‌گیرد از تخیل خود استفاده کند و از طریق بازی کردن فعالانه و خیال‌پردازی، همکاری با دیگران، دنبال کردن و رهبری کردن، مهارت‌های خود را گسترش دهد. اگر ناموفق باشد، کودک دچار ترس شده، نخواهد توانست در گروه‌های مختلف شرکت کرده و دچار احساسات مختلف گناه می‌شود. چنین کودکی تا حد بسیار زیادی به بزرگسالان وابسته شده و در رشد مهارت‌های بازی و خیال‌پردازی بسیار محدود خواهد بود.

دوران مدرسه
مرحله چهارم، یادگیری صنعت یا حقارت (توانایی)، طی دوران مدرسه تا قبل از دبیرستان اتفاق می‌افتد. کودک یاد می‌گیرد در مهارت‌های رسمی بیشتری توانایی پیدا کند:

ارتباط برقرار کردن با همسالان طبق قوانین
پیشرفت کردن در بازی‌های آزاد تا بازی‌هایی که قانون‌دار بوده و نیازمند کار گروهی است
یادگیری مهارت‌های عقلانی پایه (خواندن، حساب)

در این مرحله، نیاز به نظم شخصی، سال به سال بیشتر می‌شود. کودکی که بخاطر مسیر موفقیت‌آمیز خود در مراحل قبلی، اعتمادپذیر، مستقل و سرشار از ابتکار شده است و خیلی زود یاد خواهد گرفت که کوشا و ساعی شود. اما کودک بی‌اعتماد به آینده تردید داشته و احساس حقارت می‌کند.

نوجوانی
مرحله پنجم، یادگیری هویت یا انتشار هویت (وفاداری)، طی دوران نوجوانی از ۱۳ تا ۱۴ سالگی شروع می‌شود. بلوغ طی این زمان اتفاق می‌افتد. فرد نوجوان اطمینان به خود را درمقابل تردید به خود و امتحان کردن نقش‌های سازنده مختلف به جای اتخاذ یک هویت منفی مثل تخلف، به دست می‌آورد. نوجوانی که به خوبی شکل گرفته باشد، نگاهی به سمت موفقیت داشته و در اواخر دوران نوجوانی هویت جنسی مشخصی پیدا می‌کند. فرد نوجوان به دنبال رهبری (کسی برای اینکه به او انگیزه دهد) است و به تدریج ایدآل‌هایی برای خود شکل می‌دهد که با آنها زندگی کند.

موسسه رشد کودک (cdi) عنوان می‌کند که اطلاعات کمی درمورد نوع محیط زیستی که می‌تواند موجب ایجاد خصوصیات بعنوان مثال اعتمادپذیری در فرد شود، در دسترس است. کمک به کودک در طول مراحل مختلف رشد احساسی و شخصیتی کاری پیچیده و دشوار است. امروزه بیشتر تحقیقات بر این اساس استوار هستند.

روانشناس مشهور، کارل راجرز، تاکید می‌کند که تجربیات کودکی تا حد بسیار زیادی بر رشد شخصیت تاثیر دارد. روانشناسان بسیاری اعتقاد دارند که دوره‌های خاص مهمی در رشد شخصیت وجود دارد - دوره‌هایی که در آن کودک به برخی عوامل محیطی حساس‌تر می‌شود. اکثر متخصصین عقیده دارند که تجربیات کودک در خانواده بر رشد شخصیت او تاثیر بسزایی دارد، نه آنطور که در مراحل اریکسون توضیح داده می‌شود، بلکه هماهنگ با اهمیت برآوردن نیازهای کودک در محی خانواده. بعنوان مثال، بچه‌هایی که دستشویی رفتن زود یا سختگیرانه به آنها آموزش داده می‌شود، ممکن است به کودکانی سرکش تبدیل شوند. نمونه دیگر را می‌توانید در کودکانی ببینید که رفتار درست در زندگی جنسی خود را بخاطر داشتن رابطه خوب با والدین هم‌جنس خود یاد می‌گیرند.

یکی دیگر از عوامل محیطی مهم فرهنگ است. محققانی که گروه‌های فرهنگی مختلف را براساس ویژگی‌های شخصیتی خاص مقایسه کرده‌اند به تفاوت‌های مهمی دست پیدا کرده‌اند. بعنوان مثال، کشورهای اروپای شمالی و امریکا فرهنگ فردگرایانه‌ای دارند که بر نیازها و دستاورهای شخصی تاکید دارد. درمقابل آن، کشورهای آسیایی، افریقایی، امریکای مرکزی و جنوبی فرهنگ جمع‌گرایانه دارند که در آن تمرکز بر عضو گروهی بزرگتر بودن مثل خانواده یا ملت است. در چنین فرهنگ‌هایی، همکاری ارزشی بسیار مهمتر از رقابت به شمار رفته که لزوماً بر رشد شخصیتی افراد تاثیر می‌گذارد.

مشکلات متداول
نوزادانی که فقط چند هفته است به دنیا آمده‌اند در میزان فعالیت، واکنش به تغییرات و آسیب‌پذیری تفاوت‌ بسیاری دارند. بعضی از نوزادان مدام در حال گریه کردن هستند درحالیکه بعضی مدام می‌خندند یا ساکت هستند. تحقیقات مربوط به رشد کودکان 9 خصوصیت خلق و خویی که می‌تواند بر دشوار شدن روند پیشرفت شخصیتی فرد تاثیر بگذارد را برشمرده‌اند:

۱- سطح فعالیت (میزان فعالیت کلی کودک)
۲- تمرکز حواس (میزان تمرکز و توجه کودک زمانیکه علاقه‌ای به موضوعی ندارد)
۳- شدت (میزان بالا بودن صدای نوزاد)
۴- نظم (قابل پیش‌بینی بودن عملکردهای بیولوژیکی مثل اشتها و خواب)
۵- آستانه حسی (میزان حساسیت کودک به محرک‌های فیزیکی مثل لمس کردن، مزه، بو، صدا و نور)
۶- رویکرد (واکنش‌های شخصیتی کودک به یک موقعیت و محل جدید یا غریبه‌ها)
۷- سازگاری (قابلیت سازگاری کودک درمقابل تغییراتی مثل شروع یک فعالیت جدید)
۸- پشتکار (کله‌شقی، ترک نکردن و کنار نگذاشتن یک فعالیت)
۹- روحیه (تمایل کودک به داشتن برخورد مثبت یا منفی به جهان)

خصوصیات خلق و خو ویژگی‌های ماندگار شخصیتی هستند که نه «خوب» هستند و نه «بد». والدین در سنین ابتدایی کودک می‌توانند به جای مخالفت کردن به این ویژگی‌های فرزندان خود، روی آنها کار کنند. بعدها وقتی کودک بزرگ‌تر می‌شود، والدین می‌توانند به او کمک کنند به جای تکیه بر خلق و خوی ذاتی خود، براساس دنیای کنونی خود رفتار کند.

نگرانی‌های والدین
بیشتر بچه‌ها رشد شخصیتی سالمی را تجربه می‌کنند. اما خیلی از والدین نگران هستند که نوزاد، کودک یا نوجوانشان دچار اختلال شخصیتی باشد. والدین معمولاً اولین کسانی هستند که متوجه وجود مشکل در احساسات و رفتارهای فرزندشان می‌شوند.

بچه‌هایی که دچار اختلالات شخصیتی هستند، برای کنار آمدن با دیگران دچار مشکل هستند. آنها انعطاف ناپذیر و سرسخت بوده و نمی‌توانند به تغییرات و استرس‌های طبیعی زندگی درست واکنش دهند و شرکت کردن در محیط‌های اجتماعی برای آنها دشوار است. وقتی این ویژگی‌ها به طریقی افراطی در کودک وجود داشته باشد، ماندگار بوده و در رشد سلامت او ایجاد مشکل کنند، نیاز به ارزیابی پزشک متخصص می‌باشد.

چه زمان باید به پزشک مراجعه کرد
والدینی که تصور می‌کنند فرزندشان دچار نوعی اختلال شخصیتی است می‌بایست از متخصص کمک بگیرند. این مهمترین قدم برای این است که بفهمید فرزندتان دچار اختلال هست یا خیر و اگر هست بچه درمانی برای کمک به او مناسب‌تر است. رواشناسان کودک و نوجوان آموزش دیده‌اند که به والدین کمک کنند بفهمند که رشد شخصیتی فرزندشان طبیعی است یا خیر.

واژه‌های کلیدی
رفتار - یک واکنش حرکتی به محرک‌های داخلی یا خارجی
خصوصیات - مجموعه الگوهای احساسی، شناختی و رفتاری که به مرور زمان کسب شده‌اند
شناخت - عمل یا فرایند دانستن یا درک کردن
شناختی - توانایی (یا عدم توانایی) فکر کردن، یاد گرفتن و به خاطر سپردن
ژن - بنیاد وراثت که شامل دستورات تولید یک پروتئین خاص می‌شود و از توالی مولکولی یافته شده در قسمتی از dna ساخته می‌شود. هر ژن در یک محل خاص روی کروموزوم یافت می‌شود.
هویت - دارا بودن شخصیتی مشخص و تعریف‌شده
بلوغ - وضعیت رشد کامل
شخصیت - الگوی سازمان‌یافته رفتارها و خصوصیاتی که موجب متمایز بودن یک انسان می‌شود. شخصیت با ارتباط مداوم خلق و خو، خصوصیات و محیط شکل می‌گیرد.
اجتماعی کردن - فرایندی که طی آن اعضای جدید یک گروه اجتماعی در گروه تثبیت می‌شوند
خلق و خو - ترکیب ذاتی خصوصیات فکری و احساسی فرد

منبع:مردمان

انتشار : ۱ مهر ۱۳۹۴

دو قدم مانده تا پایان دنیا


مواجهه با شکست,علت شکست,در برابر شکست

شکست واژه ای است که حتی برخی افراد از شنیدن آن، احساس ناخوشایندی تجربه می کنند. اما چرا مواجهه با شکست حتی در صورت یک واژه ناخوشایند است؟ چرا وقتی در برابر شکست هایمان قرار می گیریم خود را از پیش باخته و دنیا را تمام شده تلقی می کنیم؟ چگونه می شود به شکست طوری نگاه کرد که دیگر از آن نهراسید؟ متأسفانه برخی از افراد وقتی به دنبال کاری که مورد علاقه شان است به بن بست می خورند زانوی غم بغل می گیرند و به زمین و زمان بد و بیراه می گویند. این افراد فقط و فقط به هدف خود فکر می کنند و گویا هیچ چیز جز هدفشان برایشان معنا و مفهوم ندارد.

این می شود که به مرور زمان ما افرادی با عزت نفس کم و در خود مانده را شاهدیم که برای بلند شدن و یا علی گفتنِ دوباره هیچ انگیزه و رغبتی از خود نشان نمی دهند. به راستی تا چه حد سعی کرده ایم مهارت های مقابله با شکست را یاد بگیریم تا در زمان های حساس زندگی از آن ها بهره ببریم. ما در اینجا به چند مهارت که می تواند دید پویاتری در ما نسبت به مشکلات ایجاد کند اشاره می کنیم.

از چالش ها فاصله بگیرید و خودتان را با مسأله یکی نکنید
بدترین اتفاق وقتی به مشکلی برمی خوریم این است که خود را با آن یکی کنیم. به عبارت دیگر چنان به آن مشکل بچسبیم که آرام آرام باورمان بشود خودمان بخشی از آن مشکل هستیم. گاهی ما بر سر مشکلاتی چنبره می زنیم و غم و غصه می خوریم که به واقع با یک چرخش ذهنی می توانیم از محاصره اش بیرون بیاییم. سعی کنید وقتی با مشکلی روبرو می شوید یک مقدار خود را از دایره آن مشکل بیرون آورید و با دید بازتری به آن نگاه کنید. تا زمانی که این فاصله گیری میان شما و آن چالش یا گره اتفاق نیفتد این گمان در شما تقویت خواهد شد که من و آن چالش با هم یکی هستیم.

ما گاهی به تعبیر ضرب المثل معروف از کاه کوه می سازیم تا توقف خودمان در برابر آن چالش را توجیه کنیم. کسی دوست ندارد نزد خود و دیگران ضعیف و زبون جلوه کند بنابراین تنها چاره ای که می ماند این است که ما در بادکنک چالش یا مشکل بدمیم و آن را بسیار بزرگ تر از حجم واقعی اش در نظر بگیریم تا توقف مان در برابر آن مانع بزرگ را توجیه کنیم. از خود بپرسید آیا به واقع با معضلی روبرو هستید که هیچ گزینه دیگری جز دست روی دست گذاشتن و غصه خوردن برایتان نمانده است؟ اگر متوجه شدید مشکل پیش رویتان واقعا جدی است، پس باید مهارت های مقابله با آن را بدانید، در غیر این صورت بر روی آن وقت و انرژی صرف نکنید. یادمان باشد نوع ارزیابی های ما از مشکل می تواند منجر به برانگیختن احساسات متفاوتی در ما شود. مثلا اگر مدام به خود بگوییم علت انجام نشدن فلان کار ناتوانایی من بوده است، نهایتا احساس ایجاد شده چیزی جز بی کفایتی و تسلیم شدن نخواهد بود. پس سعی کنید ارزیابی منطقی و درستی از مسئله داشته باشید.

فرافکنی یکی از مهم ترین تکنیک ها در توجیه شکست های ماست. ذهن بسیاری از ما عادت کرده موفقیت ها را صرفا به توانایی ها و استعداد ذاتی خودمان نسبت دهد و دیگران را مسئول اول و آخر شکست هایمان معرفی کند. پس واقع بینی و تحلیل همه جانبه و پذیرفتن نقش خود در شکست ها یک گام رو به جلو در روبرو شدن درست با ناکامی های زندگی است. اگر علت شکست شما کم کاری و کم تلاشی شماست، واقع بینانه آن را بررسی کرده با خود بگویید باید تلاشم را بیشتر کنم، یا راه دیگری برای گذر از آن مسأله پیدا کنم. متاسفانه ما بسیاری از ناکامی های خود را به بداقبالی، عوامل محیطی و اجتماعی نسبت می دهیم، اگرچه عوامل محیطی و روابط انسانی می تواند در کامیابی ها و ناکامی های ما موثر باشد اما نمی تواند تبدیل به همه صورت مسأله شود.

پشت صحنه زندگی قهرمان ها پر از رنج است
آنچه ما برای ارزیابی یک مشکل به آن نیاز داریم حفظ آرامش است. وقتی آرامش از دست می رود اولین و بزرگترین آسیبی که به ما وارد می شود ناتوانی در ارزیابی آن چالش یا مشکل پیش آمده است. اما اگر ما نسبت به مشکلات پیش روی خود صبوری به خرج دهیم می توانیم به تصویر درستی از صورت مسأله برسیم. صبوری و استقامت یعنی اینکه به جای نگران شدن و اجتناب از مشکلات به موفقیت های خود بیندیشیم و به این بنگریم که من قرار است در انتخاب هدف و راهی که پیش رو دارم چه چیزهایی یاد بگیرم. خواندن سرگذشت افراد مشهور که برای رسیدن به خواسته هایشان چه استقامتی از خود نشان دادند، می تواند در عملکرد بهتر ما تأثیرگذار باشد. بسیاری از ما فقط زرق و برق زندگی یا ویترین افتخارات قهرمان ها و ستاره ها را می بینیم اما رنج ها و شکست ها، زمین خوردن ها و آسیب هایشان را نمی بینیم.


مسئولیت پذیری عزت نفس تان را از دست ندهید
یک فرد مسئولیت پذیر زمانی که به موفقیت می رسد از رسیدن به آن احساس غرور و افتخار می کند. اما اگر ما کسی باشیم که مدام موفقیت خود را به شانس یا کمک دیگران معطوف کنیم، از رسیدن به اهدافمان هیچ احساس خوشایندی نخواهیم داشت و در مقابل شکست هایمان با کمترین میزان عزت نفس روبرو خواهیم شد. پس سعی کنید با به کار بستن تلاش و توانمندی های خود عزت نفس خود را حفظ کنید و در هنگام شکست مهارت های لازم برای مقابله با آن را بیاموزید.

برای این منظور می توان سطح توقعات خود را با توانمندی و موقعیت خود سنجید یا اگر به این نتیجه رسیدید که علت شکست هایتان تلاش کم شماست آن را پذیرفته و تلاش بیشتری نمایید.

تسلط گرا باشید، نه عملکردگرا
سبک رویکرد شما با مشکلات چگونه است؟ آیا فردی عملکردگرایید یا تسلط گرا؟ افراد موفق و خشنود کسانی هستند که همواره نگاه تسلط گرایانه ای به مشکلات پیش رویشان دارند. این افراد برای رسیدن به اهدافشان تلاش می کنند و اگر به هدفشان نرسیدند مسیرهای مختلفی را آزمایش می کنند، در نهایت به این موضوع می اندیشند که من درطی این مسیر دشوار چه چیزهایی یاد گرفتم، از چه نکته هایی استفاده کردم و اینکه برای پیمودن همین مسیر یا مسیرهای مشابه باید از چه مهارت های آموخته شده ای استفاده کنم. در مقابل کسانی که رویکرد عملکردگرایی دارند، تنها و تنها به هدف خود می اندیشند. اگر با مشکلی روبرو شوند که آن ها را از اهدافشان دور کند، زانوی غم بغل می گیرند و خودشان را مقصر می دانند. ذهن آن ها نمی تواند هیچ راه حل دیگری را برای باز کردن مشکل انتخاب کند و نهایتا به یک شخصیت خود ناتوان ساز و افسرده تبدیل می شوند.

از عبارات انعطاف ناپذیر استفاده نکنید
"من آدم کم هوشی هستم"، "وقتی در کارم با شکست مواجه می شوم، متوجه می شوم فردی کم هوش هستم". این جملات انعطاف ناپذیری است که برخی افراد هنگام مواجهه با شکست هایشان مدام با خود تکرار می کنند. اگر بپذیریم هوش و توانایی موضوعی از پیش تعیین شده نیست و می توان با تمرین و ممارست بر آن افزود، آنگاه در مقابله با شکست هایمان مدام پای کم هوشی خود را به میان نمی آوریم. پس یادمان باشد با هر میزان خاص از هوش می توان با یادگیری و تسلط یافتن بر مهارت های جدید توانایی خود را برای مقابله با مشکلات بالا ببریم.
منبع: تبیان

انتشار : ۱ مهر ۱۳۹۴

چگونه دوستان واقعی پیدا کنیم


دوستان واقعی, دوست واقعی, راز داشتن دوستان واقعی

یک دوست واقعی ارزش بسیار بالایی دارد. چطور می توان یک دوست واقعی یافته و رابطه ی خود را با او حفظ کنیم؟

بسیاری از مردم یک دوست واقعی را به عنوان یک گنج قلمداد می کنند. درست مثل جستجوی گنج، در اینجا هم باید تلاش کرد؛ اما قبل از هر چیز دیگری، سؤالات بسیار مهمی هست که باید در نظر داشته باشیم: دوستان واقعی به نظر شما چه افرادی هستند؟ و راز داشتن دوستان واقعی چیست؟ بر اساس آن ضرب المثل قدیمی، یک دوست واقعی دوست خود را در همه زمان ها دوست دارد و در زمان مشکلات تبدیل به یک برادر می شود. بااین حال، دوستی چیزی بیشتر از داشتن یک آغوش برای گریه کردن است. دوستان واقعی وقتی ببینند که راهتان را اشتباه می روید، سعی خواهند کرد که قبل از این که خیلی دیر شود به شما هشدار دهند. او به شما بدون در نظر گرفتن واکنشتان، هشدار خواهد داد. پس کسی که به درستی فکر می کند و به درستی صحبت می کند کسی است که باید به عنوان یک دوست در نظر داشته باشیم، این طور نیست؟ یک دوست باید به شما احساس پاکی هم دهد (اگر دارید در مسیر اشتباهی حرکت می کنید) و در تجدید حس احترام به شما کمک کند؛ و ما باید به یاد داشته باشیم که سن نباید مانعی برای دوستی باشد. در ادامه، مراحلی که باید برای پیدا کردن دوستان واقعی که در همه مراحل در کنار ما خواهند ایستاد در نظر داشته باشیم آورده شده است.

به دیگران علاقه مند باشید.
داشتن علاقه به دیگران اولین قدم به سوی دوست شدن است. ما باید دوست یابی را با داشتن یک عشق واقعی به مردم و سپس اتخاذ یک علاقه فعال به دیگران شروع کنیم. یک راه برای نشان دادن علاقه، دانستن و به یاد داشتن نام آن ها است. دیگران اغلب از این که آن ها آن قدر برای شما مهم هستند که نامشان را به خاطر می آورید تحت تأثیر قرار می گیرند؛ و به این ترتیب، آن ها ممکن است شروع به اشتراک گذاشتن برخی از تجربه ها و مشکلاتشان با شما می کنند و به این ترتیب دوستی شروع می شود. بااین حال، این بدان معنا نیست که شما باید یک برونگرای واقعی شوید. در واقع، علاقه صادقانه به دیگران باعث جذب دوستان می شود؛ و اغلب، کارهای ساده ای مانند به اشتراک گذاری یک وعده غذایی باهم و یا کمک به کسی در انجام یک کار، می تواند به عمق بخشیدن به دوستی کمک کند.

به نحوه گوش دادن خود توجه کنید.
شنونده خوب بودن در پیدا کردن دوست مهم است. اگر ما به آنچه دیگران می گویند علاقه مند باشیم، آن ها هم به طورمعمول به سمت ما کشیده می شوند.

وفادار باشید.
گفته شده است که ویژگی اصلی یک دوست وفاداری اوست: دوستی که در سختی و آسایش با شما خواهد بود. یک دوست واقعی نباید شهرت شما را با پیوستن به شایعات بی اساس باطل خراب کند؛ به جای آن، او باید به شما وفادار بماند.

عمیق ترین احساسات خود را آشکار کنید.
دوستان نباید از آشکار کردن احساسات خود نزد کسانی که به آن ها اعتماد کرده اند، خجالت بکشند. البته، این به این معنا نیست که شما باید احساسات و عواطف خود را به هرکسی که ملاقات می کنید بگویید. بااین حال، ما باید صادق باشیم؛ و زمانی که شما کسی را شناختید و به او اعتماد کردید، شما می توانید به تدریج عمیق ترین احساسات خود را برای او بازگو کنید. راز دوستی موفق شامل همدلی و همفکری برای دیگران می شود.

انتظار کمال نداشته باشید.
ما کامل نیستیم؛ و حتی زمانی که یک دوستی شروع خوبی دارد، ما نباید انتظار داشته باشیم که این دوستی بدون عیب باشد. ما باید تلاش کنیم که یک نوع تقریباً کامل از دوستی را بسازیم؛ و برای به دست آوردن آن، به زمان و احساسات نیاز داریم. تمایل به بخشش، بخش بزرگی از دوستی است. شما ممکن است احساسات خود را در مورد چیزهایی داشته باشید، ولی با اینحال حاضر به میدان دادن به احساسات و نظرات دوستتان هم باشید.

دوستان برای زندگی ما مهم است. گاهی اوقات، آن ها منبع قدرت و الهام بخش ما هستند. بااین حال، ما باید به یاد داشته باشیم که درنهایت برای یافتن دوستان واقعی، ما نیز باید یک دوست واقعی باشیم. ما نباید فقط از خدا انتظار داشته باشیم که به ما برکت دوستی را اعطا کند، بلکه همچنین ما هم باید برکتی برای دیگران باشیم. ممکن است شما درنهایت دوستان واقعی خود را پیدا کنید!
منبع:آفتاب

 

انتشار : ۱ مهر ۱۳۹۴

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته  پنجم فروردین ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته پنجم فروردین ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما   همیشه دنبال این بودی یه جایی باشه تا راحت بتونی محتوای مطمئن با طراحی خوب را پیدا کنی؟   همیشه دنبال این بودی یکی کارهای محتوایی را ناظر به مسائل روز انجام بده و دغدغه تأمین محتوا را نداشته باشی؟   همیشه ... ...

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما اردیبهشت ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما اردیبهشت ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما همیشه دنبال این بودی یه جایی باشه تا راحت بتونی محتوای مطمئن با طراحی خوب را پیدا کنی؟ همیشه دنبال این بودی یکی کارهای محتوایی را ناظر به مسائل روز انجام بده و دغدغه تأمین محتوا را نداشته باشی؟ همیشه دوست داشتی ... ...

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته  اول اردیبهشت ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته اول اردیبهشت ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما   همیشه دنبال این بودی یه جایی باشه تا راحت بتونی محتوای مطمئن با طراحی خوب را پیدا کنی؟   همیشه دنبال این بودی یکی کارهای محتوایی را ناظر به مسائل روز انجام بده و دغدغه تأمین محتوا را نداشته باشی؟   همیشه ... ...

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما ویژه دهه کرامت سال 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما   همیشه دنبال این بودی یه جایی باشه تا راحت بتونی محتوای مطمئن با طراحی خوب را پیدا کنی؟   همیشه دنبال این بودی یکی کارهای محتوایی را ناظر به مسائل روز انجام بده و دغدغه تأمین محتوا را نداشته ...

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته  سوم اردیبهشت ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته سوم اردیبهشت ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما   همیشه دنبال این بودی یه جایی باشه تا راحت بتونی محتوای مطمئن با طراحی خوب را پیدا کنی؟   همیشه دنبال این بودی یکی کارهای محتوایی را ناظر به مسائل روز انجام بده و دغدغه تأمین محتوا را نداشته باشی؟   همیشه ... ...

مجموعه 2 عددی طرح معرق خانه

مجموعه 2 عددی طرح معرق خانه

مجموعه 2 عددی طرح معرق خانه شامل 2 طرح معرق خانه: 1.طرح معرق خانه ویلا سلطنتی 2.طرح معرق خانه گوتیک   دارای راهنمای اسمبل قطعات ابتدا نقشه ها را چاپ کرده و سپس به روی تخته انتقال داده و برش زده و با توجه به شماره گذاری قطعات و همچنین شکل کامل شده آن ، آنها را به هم ... ...

برنامه اکسل متره و برآورد،تهیه صورت وضعیت  راه و باند سال1403

برنامه اکسل متره و برآورد،تهیه صورت وضعیت راه و باند سال1403

برنامه اکسل متره و برآورد،تهیه صورت وضعیت راه،راه آهن و باند فرودگاه سال1403: -تهیه اتوماتیک و خودکار متره و برآورد،صورت وضعیت در کمترین زمان فقط با وارد کردن شماره آیتم -تهیه ریز متره -تهیه خلاصه متره -تهیه خلاصه فصول -تهیه برگه های مالی و مالی کل -اعمال اتوماتیک ... ...

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته  دوم  اردیبهشت ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته دوم اردیبهشت ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما   همیشه دنبال این بودی یه جایی باشه تا راحت بتونی محتوای مطمئن با طراحی خوب را پیدا کنی؟   همیشه دنبال این بودی یکی کارهای محتوایی را ناظر به مسائل روز انجام بده و دغدغه تأمین محتوا را نداشته باشی؟   همیشه ... ...

سوالات نهاد مبحث دانش خانواده و جمعیت (بخش اول)

سوالات نهاد مبحث دانش خانواده و جمعیت (بخش اول)

  عنوان مبحث: سوالات نهاد مبحث دانش خانواده و جمعیت (بخش اول) همراه با پاسخ شامل: 9 جلسه تعداد صفحات: 11 سوالات و جواب ها بصورت تایپ شده با فونت استاندارد می باشد که قابلیت سرچ در زمان آزمون را دارد   سوالات ترم جدید همراه با پاسخ برای نمره 19 به بالا   فرمت: pdf ... ...

دانلود کتاب صوتی روانشناسی تصویر ذهنی ماکسول مالتز

دانلود کتاب صوتی روانشناسی تصویر ذهنی ماکسول مالتز

کتاب صوتی بسیار مفید    #روانشناسی_تصویر_ذهنی    اثر: #ماکسول_مالتز   ترجمه: مهدی قراچه داغی    کیفیت اجرا: خیلی خوب  ... ...

دانلود کتاب صوتی واپسین گفتار اسپالدینگ

دانلود کتاب صوتی واپسین گفتار اسپالدینگ

کتاب صوتی  کتاب_واپسین_گفتار ( یا عالم اوراسینا) ازاسپالدینگ_نویسنده_کتاب_معبدسکوت ... ...

پاورپوینت اثرات روانی خنده درمانی

پاورپوینت اثرات روانی خنده درمانی

عنوان پاورپوینت: دانلود پاورپوینت اثرات روانی خنده درمانی فرمت: پاورپوینت قابل ویرایشتعداد اسلاید: 20پاورپوینت آماده ارائهفهرست مطالب:مقدمهخنده درمانی چیستاهمیت لبخندآثار مثبت خندیدنفواید جسمانی خنده و... ... ...

پاورپوینت کامل فصل سوم ریاضی چهارم ضرب و تقسیم(همراه با حل تمارین)

پاورپوینت کامل فصل سوم ریاضی چهارم ضرب و تقسیم(همراه با حل تمارین)

پاورپوینت کامل فصل سوم ریاضی چهارم ضرب و تقسیم(همراه با حل تمارین) این محصول قابل ویرایش با فرمت pptx در 68 اسلاید آماده و قابل ارایه می باشد. در صورت شخصی سازی میتونین به واتس آپ شماره ای که زیر درج شده پیام بدین واستون اوکی میکنیم   مزایای استفاده از ... ...

دانلود رایگان کتاب صوتی از سکس تا فراآگاهی

دانلود رایگان کتاب صوتی از سکس تا فراآگاهی

سکس آنان كه با سكس مخالف هستند زودتر به انزال می‌رسند، زیرا ذهن منقبض آنان عجله دارد تا از شر آن خلاص شود. پژوهش‌های معاصر چیزهای بسیار تعجب‌آوری را می‌گویند، حقایق شگفت‌آور. برای نخستین بار، مسترز و جانسون Masters and Johnson در مورد آمیزش عمیق جنسی مطالعه علمی ‌انجام ... ...

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته  چهارم اردیبهشت ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما هفته چهارم اردیبهشت ماه 1403

دانلود فایل‌های بسته آماده‌چاپ و نصب تابلو اعلانات مسجدنما   همیشه دنبال این بودی یه جایی باشه تا راحت بتونی محتوای مطمئن با طراحی خوب را پیدا کنی؟   همیشه دنبال این بودی یکی کارهای محتوایی را ناظر به مسائل روز انجام بده و دغدغه تأمین محتوا را نداشته باشی؟   همیشه ... ...

کیس اختلال دوقطبی - مصاحبه با بیمار دو قطبی  - نمونه مصاحبه با بیمار دوقطبی

کیس اختلال دوقطبی - مصاحبه با بیمار دو قطبی - نمونه مصاحبه با بیمار دوقطبی

تعداد صفحات: 11 نوع فایل: WORD   + فایل هدیه: نمونه مصاحبه تشخیصی افسردگی و اعتیاد (8صفحه)   فهرست مطالب: شرح حال (مشخصات، علت ارجاع، شکایت عمده، مشکلات موجود و ...) معاینه وضعیت روانی تشخیص مصاحبه   بخشی از متن فایل: م: خوابت چطوره؟ ب: زیاد خوب نیست، اگار ... ...

پاورپوینت کیست هموراژیک تخمدان و درمان آن

پاورپوینت کیست هموراژیک تخمدان و درمان آن

عنوان پاورپوینت: دانلود پاورپوینت کیست هموراژیک تخمدان و درمان آن فرمت: پاورپوینت قابل ویرایشتعداد اسلاید: 27پاورپوینت آماده ارائهفهرست مطالب:مقدمهکیست تخمدان هموراژیک چیستانواع کیست هموراژیککیست‌های فولیکولارکیست‌های لوتئالعلائم کیست هموراژیک علت کیست هموراژیک عوارض کیست ... ...

دانلود پاورپوینت در مورد [سلول های بنیادی] - شامل 4 فایل مختلف - قابل ویرایش و ارائه - ppt

دانلود پاورپوینت در مورد [سلول های بنیادی] - شامل 4 فایل مختلف - قابل ویرایش و ارائه - ppt

دانلود پاورپوینت در مورد [سلول های بنیادی] - شامل 4 فایل مختلف - قابل ویرایش و ارائه - ppt شامل 4 فایل پاورپوینت سلول های بنیادین به زبان ساده: 1. 33 اسلاید: تاریخچه سلول های بنیادی / تعریف سلول های بنیادی / ویژگی های سلول های بنیادی / گونه های سلول بنیادی / انواع سلول ... ...

پاورپوینت بازسازی ویرانه ها درس 22 مطالعات اجتماعی پنجم

پاورپوینت بازسازی ویرانه ها درس 22 مطالعات اجتماعی پنجم

  عنوان پاورپوینت درسی: دانلود پاورپوینت بازسازی ویرانه ها درس 22 مطالعات اجتماعی پایه پنجم فرمت: پاورپوینت ppt   تعداد اسلاید: 19   پاورپوینت قابل ویرایش با محیط حرفه ای   منطبق با آخرین تغییرات مطالب و رئوس کتاب درسیبکارگریی افکت ها، تصاویر و اشکال متحرک بسیار ... ...

پاورپوینت بازی زندگی است درس 17 تفکر و سواد رسانه ای دهم

پاورپوینت بازی زندگی است درس 17 تفکر و سواد رسانه ای دهم

عنوان پاورپوینت: پاورپوینت بازی زندگی است درس 17 تفکر و سواد رسانه ای پایه دهم   فرمت: پاورپوینت pptتعداد اسلاید: 26   پوشش کامل درس همراه با پاسخ فعالیت ها پاورپوینت قابل ویرایش با محیط حرفه ای منطبق با آخرین تغییرات مطالب و رئوس کتاب درسی   فونت ... ...

مجموعه 4 عددی طرح معرق جنگنده

مجموعه 4 عددی طرح معرق جنگنده

دانلود مجموعه 4 عددی طرح جنگنده  شامل 4 طرح معرق جنگنده :  1. طرح معرق جنگنده تایفون 2.طرح معرق جنگنده چند منظوره 3.طرح معرق جنگنده حامل 4.طرح معرق جنگنده هریر   دارای راهنمای اسمبل قطعات ابتدا نقشه ها را چاپ کرده و سپس به روی تخته انتقال داده و برش زده و با توجه به ... ...

قالب آماده رنگی پلاک خودرو word

قالب آماده رنگی پلاک خودرو word

قالب آماده رنگی پلاک خودرو word مناسب برای چاپ روی برگه A3 ... ...

دانلود حل المسائل [طراحی و تحلیل آزمایش]: ویرایش هشتم - داگلاس مونتگومری ( 8 ) - زبان انگلیسی - pdf

دانلود حل المسائل [طراحی و تحلیل آزمایش]: ویرایش هشتم - داگلاس مونتگومری ( 8 ) - زبان انگلیسی - pdf

دانلود حل المسائل [طراحی و تحلیل آزمایش]: ویرایش هشتم - داگلاس مونتگومری ( 8 ) - زبان انگلیسی - pdf Solutions Manual for Design and Analysis of Experiments – 8th حل تمرین های کتاب طراحی و تحلیل آزمایش ویرایش 8 فصل های 2 تا 15 814 صفحه pdf ... ...

پاورپوینت درس هجدهم کارگاه کارآفرینی و تولید پایه دهم تعیین نوع کسب و کار

پاورپوینت درس هجدهم کارگاه کارآفرینی و تولید پایه دهم تعیین نوع کسب و کار

                نوع فایل: power point فرمت فایل: ppt and pptx قابل ویرایش 12 اسلاید   قسمتی از متن پاورپوینت: بخش 18 تعیین نوع کسب و کار کسب و کاربه تمامی فعالیت های تولیدی، خدماتی، خرید و فروش کالا ها با هدف سودآوری، کسب و کار گویند. فروش و انتقال کالا ها و ... ...

پاورپوینت ادبیات بومی 2 درس آزاد فارسی دوازدهم

پاورپوینت ادبیات بومی 2 درس آزاد فارسی دوازدهم

عنوان پاورپوینت درسی : دانلود پاورپوینت ادبیات بومی 2 درس آزاد فارسی پایه دوازدهم   فرمت: پاورپوینت ppt تعداد اسلاید: 27   شامل: متن درس و شعر، معنای روان متن درس و شعر، معنای واژگان مهم، آرایه ها، کارگاه متن پژوهی همراه با جواب، قلمرو زبانی، قلمرو ... ...

پاورپوینت درس 2 علوم تجربی پایه چهارم دبستان (ابتدایی): مخلوط ‌ها در زندگی

پاورپوینت درس 2 علوم تجربی پایه چهارم دبستان (ابتدایی): مخلوط ‌ها در زندگی

نوع فایل: power point فرمت فایل: pptx قابل ویرایش تعداد اسلایدها:‌ 43 اسلاید   تصویری از پاورپوینت: این پاورپوینت آموزشی، جذاب، قابل ویرایش، کاملا منطبق با کتب درسی و با تعداد اسلاید ذکر شده تهیه و تنظیم شده است. با بکارگیری نمودار ها ، تصاویر جالب و جذاب و دسته ... ...

دانلود حل المسائل کتاب انتقال حرارت هدایتی دیوید هان و نجاتی اوزیشیک David Hahn

دانلود حل المسائل کتاب انتقال حرارت هدایتی دیوید هان و نجاتی اوزیشیک David Hahn

دانلود حل المسائل کتاب انتقال حرارت هدایتی دیوید هان و نجاتی اوزیشیک David Hahn   تعداد صفحات : 574 فرمت: PDF + دستنویس زبان: لاتین ویرایش: سوم عنوان لاتین: Heat Conduction نویسندگان: دیوید هان و نجاتی اوزیشیک David Hahn - Necati Ozisik   این حل المسائل، کل فصل های ... ...

طرح  معرق کشتی هانسیاتیک

طرح معرق کشتی هانسیاتیک

طرح معرق کشتی هانسیاتیک  دارای راهنمای اسمبل قطعات ابتدا نقشه ها را چاپ کرده و سپس به روی تخته انتقال داده و برش زده و با توجه به شماره گذاری قطعات و همچنین شکل کامل شده آن ، آنها را به هم وصل کنید. در دو فرمت : jpg و PDF تعداد صفحه :4 عدد   ... ...

حل المسائل کتاب معادلات دیفرانسیل و مسائل مقدار مرزی دیپریما و بویس ویرایش نهم William Boyce

حل المسائل کتاب معادلات دیفرانسیل و مسائل مقدار مرزی دیپریما و بویس ویرایش نهم William Boyce

حل المسائل کتاب معادلات دیفرانسیل و مسائل مقدار مرزی دیپریما و بویس ویرایش نهم William Boyce   تعداد صفحات: 752 فرمت: PDF زبان: لاتین ویرایش: نهم عنوان لاتین: Elementary Differential Equations and Boundary Value نویسندگان: ریچارد دیپریما و ویلیام بویس  William Boyce, ... ...

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان تئوری رفتار مصرف کننده در اقتصاد در 112 اسلاید

پاورپوینت کامل و جامع با عنوان تئوری رفتار مصرف کننده در اقتصاد در 112 اسلاید

اقتصاد یا ترازمان به یک نظام اقتصادی در یک یا چند منطقه جغرافیایی یا سیاسی خاص اطلاق می‌شود و در برگیرنده تولید، توزیع یا تجارت و مصرف کالاها و خدمات در آن منطقه یا کشور می‌باشد. یک اقتصاد مجموع کل ارزش معاملات میان فعالان اقتصادی نظیر افراد، گروه‌ها، سازمان‌ها و حتی ... ...

www.setup10.ir

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما